Actualidad

Orgull Gironí

El Girona torna a Primera i el Bàsquet Girona ascendeix a l'ACB en una mateixa tarda

Girona FC i Bàsquet Girona

Girona

Nit històrica per a l'esport gironí, que ha posat fi a la turbulenta relació entre el seu equip de futbol i el play-off d'ascens a Primera i ha cobert, 15 anys després, el buit que Akasvayu va deixar a l'ACB. I tot, en una mateix tarda. En poc més de 4 hores.

Dos ascensos en una nit

19:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029881/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'equip de futbol havia de guanyar a Tenerife i s'ha imposat per 1-3 fent emmudir l'Heliodoro Rodríguez López. El Bàsquet Girona havia de derrotar l'Estudiantes i ho ha fet per 66 a 60 en un Fontajau que no vivia una celebració així des de l'última lliga de l'Spar Girona.

La tarda ha començat perfecta quan Marc Gasol -lesionat al genoll en la semifinal- ha sortit en el 5 inicial i, de la mà del president-jugador, el conjunt que prepara Jordi Sargatal ha imposat el ritme de principi a fi. Ha arribat a tenir una màxima diferència de 13 punts, ha vist com Estudiantes s'ha arribat a posar a només als moments decisiu però la victòria no s'ha escapat.

L'escola de bàsquet que Marc Gasol va fundar el 2014 és, 8 anys després, un equip d'ACB. El màxim artífex del projecte, ha estat l'MVP de la final amb 11 punts, 8 rebots, 4 pilotes recuperades i 2 taps, secundant un gran Maxi Fjellerup que, amb 19 punts, ha marcat la pauta en atac.

Quan la celebració a Fontajau vivia el seu punt àlgid el Girona ha començat el seu partit a Tenerife manant, conscient que només li valia la victòria -l'empat li servia al Tenerife- i ha vist com Stuani, des del punt de penal, els posava per davant de marcador (42') poc abans d'arribar al descans. L'uruguaià ha firmat el seu 24è gol de la temporada.

La segona part s'ha torçat quan Carlos Ruiz ha fet l'empat (59') aprofitant-se d'un dels pocs desajustaments defensius del conjunt que dirigeix Míchel. Baena, amb la col·laboració d'un defensor ha fet l'1-2 molt poc després i Arnau Martínez, rematant una falta molt ben servida per Aleix García, ha estalviat el patiment fent l'1-3 a falta de 10 minuts per al final més l'afegit, que ha estat de 9 minuts.

Res ha canviat al tram final i Girona ha pogut viure la seva gran nit. A l'eufòria del bàsquet li ha seguit la del futbol, que ha començat a Plaça Independència però que s'ha escampat pels principals carrers de la ciutat.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad