Sociedad

Usuaris i institucions denuncien la falta de freqüències en la línia de tren d’alta velocitat de Figueres-Girona-Barcelona

Diuen que no s’han recuperat les freqüències que hi havia abans de la pandèmia

Lladó, Ayats i Martí, avui davant l'estació de trens de Girona

Lladó, Ayats i Martí, avui davant l'estació de trens de Girona / Berta Artigas Fontàs

Girona

Concretament, el gener del 2020 hi havia 15 freqüències per anar de Figueres a Barcelona, passant per Girona, i 15 per tornar. Ara, tot i que les freqüències s’han anat recuperant, només n’hi ha 10 d’anada i 10 de tornada. Des de la Plataforma d’Afectats pel TAV, han denunciat que amb aquestes freqüències no es pot tenir una vida digna i reclamen un bon servei. També han posat en relleu que no s’entén que en el context climàtic en el qual vivim, se suprimeixin trens.

Diuen que tots els trens que s’han posat han estat a partir de l’acord entre RENFE i els ferrocarrils francesos, que ofereixen una capacitat insuficient, perquè són "freqüències fantasma" que "només ofereixen capacitat per una vintena de viatgers".

La situació afecta els usuaris, que moltes vegades acaben optant per agafar trens de mitja distància o Rodalies. Per tot això, avui la plataforma s’ha reunit aquest matí amb el senador d’Esquerra, Jordi Martí, el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. A la reunió també hi ha assistit de manera virtual la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany. Els Republicans han afirmat que el següent pas és reunir-se amb RENFE Operadora.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad