Actualidad

L'economia tarragonina remunta un 6,5% l'any 2021 i el nombre d'empreses frega les 25.000

S'assoleixen màxims històrics en exportacions i empreses exportadores, segons recull la Memòria Econòmica de Tarragona

Agustí Segarra i Carmen Poveda a la presentació de la Memòria Econòmica a la Cambra de Comerç de Reus - ACN

L'economia del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha registrat un creixement econòmic molt positiu el 2021 -d'un 6,5%-, si bé no recupera del tot la caiguda registrada l'any 2020 -d'un -11,4%. És la principal conclusió de la Memòria Econòmica presentada aquest dimecres a la Cambra de Comerç de Reus. La directora de la Cambra, Carme Poveda, ha destacat la "capacitat de resiliència" de les empreses tarragonines i ha celebrat les dades històriques en ocupació (especialment a les Terres de l'Ebre) així com també en exportacions i empreses exportadores. El nombre d'empreses s'ha recuperat i frega les 25.000 al maig de 2022.

L'estudi també posa de manifest la incertesa provocada sobretot per agents externs com la Guerra d'Ucraïna, l'elevada inflació i les pujades de tipus d'interès. Tot i això, l'estudi preveu que l'economia tarragonina creixi al 2022 i al 2023 gràcies al dinamisme del mercat laboral, a la recuperació del turisme i a l'execució dels fons Next Generation. Aquests fons suposen "una oportunitat única" segons Poveda, que demana una major col·laboració entre els sectors públics i privats per a que les PYMES hi puguin accedir amb més facilitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00