Sociedad

El 'Girona en moviment' explora en la relació de la salut mental i la dansa

La quarta edició del festival se celebrarà del 14 al 17 de juliol i inclourà un concurs de curtmetratges

Presentació del Festival Solidari de Dansa i Salut

Presentació del Festival Solidari de Dansa i Salut / Berta Artigas Fontàs

Girona

Del 14 al 17 de juliol tindrà lloc a Girona el festival solidari de dansa i salut 'Girona en moviment', que organitzen conjuntament l'Oncolliga i l'Associació Cultura Moviment. És la quarta edició del festival i per aquest any han apostat per posar el focus en la relació entre la dansa i la salut mental. Per això, han organitzat el primer concurs de curtmetratges, on s'hi han presentat 150 propostes de 43 països diferents. El 15 de juliol es projectaran al Cinema Truffaut nou finalistes i s'escollirà el guanyador. David Rodriguez, director del festival, ha explicat que tenir una malaltia "ja t'aïlla molt" i ara amb la situació de pandèmia "la situació encara s'agreuja més".

David rodriguez - salut mental i dansa

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000030221/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

'Al desnudo', estrena a Catalunya

Pel que fa a la programació, un dels plats calents tindrà lloc dijous 14 de juliol al Centre d'arts escèniques Salt-Girona, El Canal. La companyia Metamorphosis Dance, representarà 'Al desnudo'. Serà la primera vegada que l'espectacle dels ballarins Iratxe Ansa (Premi Nacional de Dansa 2020) i Igor Bacovich es presenta a Catalunya. A més, just abans de l'espectacle, un taller de percussió de la mà de Santi Carcasona inaugurarà el festival.

El 16 de juliol es representarà 'Evangelium', una proposta de Crea Dance Company, al Centre cultural La Mercè. L'espectacle de dansa i teatre, tracta dels quatre apòstols del llibre de l'Evangeli que venen al nostre món i reflexionen sobre la naturalesa humana. Serà a les 8 del vespre.

Tancarà la programació, com és tradició, la Gala Catalunya Dansa Contra el Càncer, el diumenge 17 de juliol, al Teatre Municipal. En total, una trentena de ballarins catalans i internacionals ballaran en aquest acte de cloenda. La recaptació de totes les entrades va destinada a la Fundació Oncolliga Girona, per l'ajuda als malalts de càncer i als seus familiars.

Un taller de 'focusing' i un de GAGA, entre les activitats paral·leles

A part dels espectacles de dansa, 'Girona en moviment' també ha programat altres activitats paral·leles. Per una banda, un taller de 'focusing', on es treballarà l'autoconsciència a càrrec de Carme Ventura, psicoonòloga. Està obert a tothom. I, per altra banda, dos tallers pensats per ballarins. Un serà de GAGA, una tècnica que vol augmentar la consciència física en el moment de ballar; i l'altra, de dansa contemporània, amb Sandra Bourdais i Maurus Gauthier, ballarins solistes del Hannover Staatsballett.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad