Aquí CatalunyaAquí Catalunya

Tito Álvarez sobre els 'Uber Files': "En reunions privades m'han reconegut que m'han estat vigilant i monitoritzant"

El portaveu d'Élite Taxi ha reaccionat durament a la filtració dels 'Uber files' a l''Aquí Catalunya'

ENTREVISTA Tito Alvarez (portaveu d’Elite Taxi): "En reunions privades m'han reconegut que Urber m'ha estat vigilant i monitoritzant".

ENTREVISTA Tito Alvarez (portaveu d’Elite Taxi): "En reunions privades m'han reconegut que Urber m'ha estat vigilant i monitoritzant".

08:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1657526647_528_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tito Álvarez, portaveu d'Élite Taxi, acusa d'"organització criminal i mafiosa" a Uber després de la publicació dels 'Uber Files', una investigació periodística internacional que revela les males pràctiques de la plataforma de vehicles que usava conductors sense llicència. Álvarez ha declarat que valoraran "accions judicials contra els responsables legals d'Uber". Al portaveu no l'ha sorprès la investigació publicada: "En reunions privades m'han reconegut que m'han estat vigilant i monitoritzant per ser l'últim líder sindical que quedava per tombar".

El sector del taxi assegura que la protesta serà gran i contundent. Tito Álvarez no ha avançat cap acció, aquesta tarda es farà públic un comunicat detallant el camí que emprendran les protestes. Tanmateix, els taxistes ja tenien prevista una marxa davant l'Autoritat Catalana de la Competència, a la Via Laietana. El motiu original era la demanda de tancament de l'expedient sancionador, del qual es podrien derivar multes de fins a 2 milions d'euros a les dues associacions de taxistes principals.

Tito Álvarez també ha denunciat les amenaces d'Uber: "M'han detingut més de 14 vegades per fets que són totalment mentida". El portaveu assegura que l'han assetjat a casa seva.

Els 'Uber Files' són el resultat d'una anàlisi de 124 mil documents interns entre 2013 i 2017 que han publicat el diari britànic 'The Guardian' i, a Espanya, 'El País' i 'la Sexta'. La investigació demostra que Uber va intentar saltar-se les lleis i pressionar polítics per poder instal·lar-se a grans ciutats del món, entre elles Barcelona. La plataforma va dissenyar tàctiques per enfrontar-se a les autoritats i, basant-se en el que van anomenar "l'estratègia del caos", van recollir més de 1.800 noms de persones que els poden ajudar o perjudicar. A més, en un correu electrònic del 2014, una de les seves directives reconeix que la companyia tenia problemes perquè era "fotudament il·legal".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad