Tribunales

Arxivada la causa contra l'alcadessa Núria Marin per irregularitats al Consell Esportiu

La jutgessa creu que no hi ha indicis de delicte i que Marin va "adoptar les mesures necessàries per esbrinar els fets"

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marin / Arxiu ACN

La jutgessa ha arxivat la causa contra l'alcaldessa de L'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, més d'un any i mig després. La policia l'acusava d'omissió del deure de perseguir delictes, és a dir, de no haver fet res per impedir les presuntes irregularitats al Consell Esportiu de L'Hospitalet, una entitat esportiva privada financianda, en bona part, per subvencions i dirigida per regidors i exregidors de l'òrbita socialista de L'Hospitalet. La jutgessa dona la raó a Marin en una interlocutòria a la qual ha accedit SER CATALUNYA: el tribunal considera que no "existeixen indicis que Marin hagi actuat contra la llei" i afegeix que l'alcadessa va "adoptar les mesures que va considerar necessàries per esbrinar els fets".

L'escrit dona via lliure a Marin per presentar-se a la reelecció lliure de cap càrrega judicial, ja que l'escrit no només la deixa al marge de la investigació sinó que beneeix la seva actuació. "No s'aprecia un ànim d'ocultar els fets", escriu la jutgessa Anna Cócera. El tribunal enten que quan el denunciant, l'exregidor Jaume Graells, va informar Marin de presumptes irregularitats al Consell Esportiu, ella va fer el possible per aclarir-ho: "va convocar una reunió amb el denunciant, posteriorment amb la secretària de l'Ajuntament, (...) per concloure la necessitat de la pràctica d'una auditoria i una revisió de les subvencions".

La causa del Consell Esportiu ha desgastat l'equip de govern de Marin i ha tensat la política local. Fa unes setmanes, el segon tinent d'alcalde del municipi, Cristian Alcázar, va haver de dimitir després de ser processat per una branca de la causa: el pagament d'una indemnització fraudulenta de 47.000 euros a l'exdirector del Consell Esportiu, i també exregidor, Cristobal Plaza, que mesos enrere també va haver de deixar el càrrec.

"Sempre he tingut la tranquil·litat d'haver fet bé les coses a cada moment i la justícia així ho reafirma. Els judicis mediàtics amb càlcul electoralista no tenen recorregut. Moltes gràcies a tots els que heu estat al meu costat tot aquest temps”, ha afirmat Marín, en un missatge en Twitter, després de conèixer l'arxiu de la causa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00