Actualidad

2023 serà l'Any Xavier Amorós

L'Ajuntament de Reus ha anunciat aquest homenatge que ja estava previst i que el poeta coneixia.

Carles Pellicer, Noemí Llauradó i Daniel Recasens en la mostra de condol per la mort de Xavier Amorós - ACN

L'Ajuntament de Reus homenatjarà a l'escriptor i poeta Xavier Amorós amb la celebració de l'Any Amorós al 2023, cent anys després del seu naixement. Així ho ha anunciat Carles Pellicer que ha estat acompanyat per la vicealcaldessa Noemí Llauradó i el regidor de Cultura i Política Lingüística Daniel Recasens en la mostra de condol per la mort del Fill Il·lustre de Reus, que va traspassar ahir a l'edat de 99 anys. "Hem perdut la veu de la crònica de la ciutat", ha declarat l'alcalde, visiblement afectat. Amorós també ha estat descrit per les autoritats com "un referent, un ciutadà emblemàtic i militant".

L'anunci de la celebració de l'Any Xavier Amorós s'anava a fer aquesta mateixa setmana, segons ha explicat Pellicer, i l'escriptor ja coneixia que s'anava a produir. El poeta reusenc s'havia mostrat "especialment emocionat i il·lusionat" amb la commemoració. L'epicentre de les activitats serà la biblioteca que porta el seu nom i que l'any vinent celebrarà dues dècades del seu naixement. "Xavier Amorós ha rebut tots els reconeixements en vida i ens hauria agradat que hagués pogut gaudir d'aquest Any Amorós", ha afirmat el regidor de Cultura, Daniel Recasens, també molt emocionat. Al llarg del dia d'avui, s'habilitarà un espai a la Biblioteca Central amb tota la seva obra exposada. També es projectaran unes converses enregistrades relativament recents amb Amorós.

Fill Il·lustre de Reus

Xavier Amorós va ser nomenat Fill il·lustre de la ciutat el 1998. També va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi i és Doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili. Amb el seu nom a la Biblioteca Central, Xavier Amorós ha estat sempre implicat en la vida social, política i cultural. L’any 2016 va fer donació del seu fons particular documental a l’Arxiu Municipal i els seus llibres a la biblioteca. L’Ajuntament va aplegar la seva obra completa en cinc volums, publicats entre el 2004 i el 2017, sota la coordinació de Rosa Cabré.

Les autoritats municipals han anat aquest matí al Tanatori Municipal per lliurar a la família la bandera de la ciutat, tal com marca el protocol dels Fills Il·lustres. La cerimònia de condol serà demà dimecres dia 20 de juliol, a les 9:00 h, al mateix Tanatori.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad