Actualidad

L'Ajuntament de Roda de Berà rebutja la instal·lació d'una planta d'hidrogen verd

L'empresa danesa European Energy promet una inversió de 74 milions d'euros, però el consistori assegura que les dades presentades "son contradictòries".

European Energy promet una inversió de 74 milions d'euros - Foto: Diari de Tarragona

L'Ajuntament de Roda de Berà ha rebutjat la instal·lació d'una planta d'hidrogen verd per part de l'empresa danesa European Energy. La inversió promesa per la multinacional era de 74 milions d'euros, però el consistori assegura que només s'ha reunit una vegada amb els intermediaris catalans Green Inception i que els van presentar un projecte molt preliminar i amb dades "contradictòries".

A més, l'Ajuntament de Roda de Berà afirma que la instal·lació d'un parc fotovoltaic i un d'eòlic per abastir d'electricitat la planta tindrien "un gran impacte paisatgístic", que és "incompatible" amb el model turístic de la localitat. La planta d'hidrogen també necessitaria uns 10.000 metres cúbics d'aigua cada trimestre per efectuar el procés d'electròlisi, mitjançant el qual es produeix l'hidrogen. Segons el consistori, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat tampoc ha rebut cap documentació sobre aquest projecte.

European Energy, que també havia promés 100 llocs de treball directes i 150 d'indirectes, ha sortit al pas de la posició de l'Ajuntament "ratificant el compromís de continuar amb les converses" amb el consistori per "seguir desenvolupant un projecte viable".

Aquest projecte tindria una capacitat productiva de 16.000 quilograms d'hidrogen cada dia i formaria part de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, una iniciativa impulsada pel Govern i coordinada per la Universitat Rovira i Virgili, que compta amb 200 organitzacions públiques i privades. La planta serviria una part important de la indústria de la zona permetent la descarbonització de la mateixa.

L'empresa danesa, que va obrir una oficina a Barcelona l'any passat, preveu una inversió total a Espanya d'un bilió d'euros en diversos projectes d'energia no contaminant.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad