Ocio y cultura

El programa "Viu el patrimoni" obre la porta de la Cartoixa d'Escaladei i el Monestir de Santes Creus

Les visites guiades organitzades donen a conèixer detalls de la vida dels monjos i els reis que van habitar aquests edificis emblemàtics.

L'activitat "Reflexions d'un pare cartoixà a Montsant" endinsa en primera persona als visitants de la Cartoixa d'Escaladei - Patrimoni Generalitat de Catalunya

El programa "Viu el patrimoni" de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural engega aquest cap de setmana noves activitats per visitar monuments emblemàtics del Camp de Tarragona. La Cartoixa d'Escaladei i el Reial Monestir de Santes Creus es sumen al Castell de Miravet que ja es pot visitar des del 10 de juliol amb la seva activitat "Un tresor, 3 cultures".

A la Cartoixa, ubicada a al Serra del Montsant, aquest cap de setmana comença l'activitat "Reflexions d'un pare cartoixà a Montsant". Es tracta d'una visita teatralitzada que ens mostra l'estil de vida que duien els monjos en la que fou la primera cartoixa de la península ibèrica. Maria Cacheda, tècnica d'acció educativa de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, explica que aquesta visita teatralitzada "t'endinsa de primera mà en la manera de viure d'un monjo", ja que vas acompanyat per un frare com els que hi habitaben a la cartoixa al segle XII. L'activitat es realitzarà tots els dissabtes a les 18h fins al 13 d'agost i el preu de les entrades és de 10€ per als adults i 6€ per als joves.

Pel que fa al Monestir de Santes Creus, aquest emblemàtic monument també pot ser visitat de manera guiada a partir d'aquest cap de setmana per conèixer on habitaben els reis de la Corona Catalanoaragonesa durant el segle XIII. El recorregut es basa en un estudi antropològic del Museu d'Història de Catalunya que va descobrir nous detalls de la vida d'aquests monarques."Ens endinsem en els aspectes més desconeguts de la vida dels reis Pere El Gran, Jaume II el Just i Blanca d'Anjou", explica Cacheda. El monument funerari on descansen aquests personatjes històrics és únic a tota Catalunya. L'activitat titulada "Les tombes reials al monestir de Santes Creus" es farà cada dos dissabtes a les 17:30 fins al 20 d'agost.

I també a Santes Creus, el 30 de juliol començarà l'activitat "Dones. Mares, abadesses i esposes al monestir de Santes Creus", que mostra el paper que jugaven les dones en els cercles de la noblesa catalana medieval. La visita explica detalls desconeguts de la vida de Blanca d'Anjou i altres dones que estan enterrades al monestir com la reina Margarida de Prades. Maria Cacheda afirma que "és una activitat que es fa amb material educatiu" i que explica aspectes interessants com "la importància de la maternitat en la vida de Blanca d'Anjou".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad