Sociedad

Caçadors de la Vall del Llémena omplen basses que la sequera ha buidat perquè els animals del bosc tinguin aigua

De moment, ja hi han abocat una cisterna de 12.000 litres

Caçadors omplint una bassa

Caçadors omplint una bassa / ACN

Vall de Llémena

El vedat de la Societat de Caçadors Vall de Llémena és una zona de bosc on hi ha basses naturals, que amb la sequera i les temperatures dels darrers dies, s'han quedat sense aigua.

Per això, un grup de caçadors ha decidit omplir-les manualment. De moment han abocat una cisterna de 12 mil litres, però esperen omplir dues basses més. I si l'estat dels camins impedeix que el tractor hi passi amb la cisterna, pujaran l'aigua amb l'ajuda de pick ups i aniran fent viatges. Miquel Font, president de l'associació, diu que sobretot estan preocupats pels animals més petits. "Els animals grossos ho tenen molt fàcil per fer quilòmetres, però els petits, com els ocells, poden deixar la vida en la cerca d'aigua".

Diuen que encara que siguin caçadors, es preocupen pels animals. "Nosaltres estimem els animals" diu Font, "en els moments que s'han d'ajudar, també els ajudem".

A més, creuen que amb aquesta mesura també els ajudarà a fer que els senglars no s'acostin a les cases i no facin malbé els conreus, per trobar-hi menjar.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad