Què t'hi jugues!
Más deportes | Deportes

Gabri Garcia: "L'aposta pel filial és el model de club que ha de seguir el Sabadell"

Avui al 'Què T'hi Jugues' parlem amb Gabri Garcia, nou entrenador del Sabadell

Gabri Garcia: "L'aposta pel filial és el model de club que ha de seguir el Sabadell"

Barcelona

Andorra F.C., U.E Olot, U.E. Lleida i ara C.E. Sabadell. La trajectòria de Gabri, l'ex del Barça, com a entrenador ja acumula un grapat d'experiències per tot el futbol català. Dimarts va firmar com a nou entrenador del Sabadell. És l'escollit per capitanejar el projecte Sabadell 2028, que té per objectiu -i ambició- pujar a primera divisió. El 2028 l'entitat sabadellenca farà 125 anys.

Tot just hi ha aterrat però ja té a la vista nous fitxatges: "Dilluns comencem la pretemporada però ja estem buscant jugadors", assegura l'exjugador del Barça. Vol una plantilla amb moltes cares noves, però sap que el mercat serà complicat. "aquest any encara s'ha mogut poca cosa. Hem tingut sort", diu amb confiança Gabri. És la mateixa confiança que li ha donat el club. Una aposta reforçada pel fet que Gabri coneix la casa. "Vaig estar-me tres anys al Sabadell", recorda l'entrenador, que és de Sallent, a prop de Sabadell.

La confiança que va tenir quan va passar per les categories inferiors del club, abans de fer el salt al Barça, ara vol que tingui un retorn: "El club porta quatre anys fent molt bona feina a la base", assenyala Gabri que creu s'ha "d'apostar" pel filial. "Crec que és el model de club pel futur i que ens donarà molt bons jugadors". De moment s'endurà algunes cares del filial i del juvenil i no descarta que durant la temporada es puguin quedar.

Gabri arriba al C.E Sabadell de la mà de Gerard Escoda, director esportiu amb qui va coincidir a Lleida, la temporada passada. El projecte allà era a la inversa. Fi de cicle. Gabri va viure en un calvari constant. Mesos sense cobrar, prohibició de jugar a l'estadi... que van acabar amb l'adeu dels germans Esteve a la propietat. "Al Lleida he après a ser més optimista", reflexiona Gabri que diu que l'ha ajudat a "gestionar la plantilla en un moment advers". Va treure'n rendiment esportiu. El Lleida va fer play-off d'ascens a 1RFEF, però es va quedar a les portes.