Sociedad

La construcció creix per sobre de les xifres de 2019

S'han visat projectes per fer prop d'un miler d'habitatges nous

La construcció augmenta a Girona el 2022

La construcció augmenta a Girona el 2022 / ACN

Girona

En el primer semestre de 2022, el Col·legi d'Arquitectes ha visat projectes per construir o rehabilitar més de 250.000 metres quadrats de sol residencial, el que suposa un increment del 39% en relació al mateix semestre de 2019, abans de la pandèmia. En aquests sis mesos s'han visat 987 habitatges nous. Les comarques on es construeix més són el Gironès (281), Baix Empordà (190) i la Selva (154). A la cua, hi ha el Ripollès i el Pla de l'Estany que és on menys obra nova es fa.

No només es recupera l'obra nova. També creixen les dades de la rehabilitació d'edificis -un 32% en comparació amb el període gener-juny de 2021-. On més projectes de rehabilitació s'han presentat ha estat Girona, Lloret de Mar i Olot.

El president de la demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes, Marc Riera, ha destacat que aquest increment ja es preveia al gener, abans de l'inici de la guerra a Ucraïna i de l'augment dels preus registrat des d'aleshores. Per això, Riera afegeix que "hem de ser prudents i esperar-nos a veure les dades del segon semestre de 2022 per constatar aquest creixement, que confia que es mantingui per les inversions derivades dels fons Next Generation".

Marc Riera- creixem però prudencia

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000030399/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00