Actualidad

La URV publica la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat

La "Veggie Base" és pionera a l'estat espanyol i conté informació de 2.790 productes i 228 marques comercials.

La investigadora i impulsora del projecte e-dietètica URV, Nancy Babio, amb tres de les quatre estudiants que han format part de la nova publicació / URV

La Universitat Rovira i Virgili ha publicat la primera base de dades al mercat espanyol sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals. L'anomenada "Veggie Base" recopil·la dades de 228 marques comercials i 2.790 productes i és una eina que ajudarà a dietistes-nutricionistes a planificar les dietes de les persones que optin pel vegetarianisme.

La informació s'ha classificat en 14 grups i 60 subgrups d'aliments i s'ha elaborat segons la informació tècnica aportada per diferents empreses i amb la recollida de dades a partir de l'etiquetatge comercial dels productes. Els productes alimentaris incorporats a la base de dades s’han escollit en funció d’un llistat de marques potencials de comercialitzar productes i alternatives vegetals al mercat espanyol facilitada per la Unión Vegetariana Española (UVE). Fins ara només hi havia una base de dades d'aquest tipus a Gran Bretanya, creada al 2002 amb 1.249 productes.

La dieta vegetariana és una opció que ha augmentat entre la població espanyola durant els últims anys. Segons un estudi de The Green Revolution, un 13% de la població espanyola opta per aques patró alimentari. El volum de venda de productes vegetals també ha crescut un 20% en els últims dos anys.

Aquest treball s'emmarca dins del projecte "e-dietètica" de la URV, dirigit per la investigadora Nancy Babio, que crea noves eines informàtiques per ajudar als dietistes i nutricionistes. Mitjançant aquest projecte, els estudiants que s'hi han involucrat des del curs 2017-2018 han generat eines útils com CELIABASE, Sport Base o Drink Base. La generació d'aquests recursos posiciona a la URV com a referent per als i les professionals de l'àmbit de la nutrició humana i dietètica.

La "Veggie Base" ja es pot consultar de manera online i gratuïta.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad