Sociedad

Una Girona més a prop de la natura

Ajuntament, universitat i entitats de Girona lideren un projecte finançat pels fons Next Generation per "renaturalitzar" la ciutat i fer-la més "saludable"

Representants del projecte "GiroNat"

Representants del projecte "GiroNat" / Berta Artigas Fontàs

Girona

Girona destinarà 3 MEUR dels fons europeus Next Generation al projecte 'GiroNat', que vol "renaturalitzar" la ciutat: incloure la natura en l'entramat urbà, per fer una Girona "més verda, resilient i saludable", segons ha dit Martí Terés, regidor de sostenibilitat a l'Ajuntament. El lideraran la Universitat de Girona, entitats mediambientals, com l'Associació La Sorellona o l'ONG Seo Birdlife i el mateix consistori.

La iniciativa s'haurà d'executar en tres anys i és un "projecte de projectes". És a dir, preveu diverses accions, com per exemple, la creació d'un parc pilot als jardins de les Pedreres, amb un refugi climàtic i vegetació adaptada al canvi climàtic; la construcció d'una paret verda per al tractament d'aigües grises en un centre cívic; projectes de restauració fluvial, de lleres, de boscos de ribera o la naturalització de basses. També contempla accions de control de flora i fauna exòtica invasora; la renaturalització de cinc patis d'escoles de la ciutat o aules de natura a l'aire lliure.

"Hem fet una aposta per un projecte transversal" ha apuntat Quim Pou, president de l'Associació la Sorellona, una de les entitats que formen part del projecte, "que ens permetrà tenir una diversitat de mirades sobre el projecte". Pou ha assegurat que tenen "l'òptica posada en què els ciutadans gaudeixin d'una ciutat més sostenible".

La proposta ha estat acceptada per la Fundación Biodiversidad del Ministeri per la Transició Ecológica i ha estat el projecte amb major puntuació entre més de 100 ciutats espanyoles que van sol·licitar la subvenció.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad