Sociedad

La producció de la indústria química creix un 6,7%

El sector és el que més exporta de tota la demarcació

Indústria petroquímica a Tarragona / ACN

Tarragona

Les empreses químiques de Tarragona durant el 2021 van produir 18,2 milions de tones, recuperant les xifres d'abans de la pandèmia amb un creixement del 6,7% respecte l'any 2020. Ho recull l'Informe Públic de l'AEQT, que també destaca que són el principal exportador de la demarcació i responsables del 68,7% dels moviments al Port de Tarragona.

Pel que fa a l'àmbit laboral, els llocs de treball directes creixen fins als 5.526 i els indirectes en 6.859. Aquest augment més significatiu en el cas dels indirectes es dona per motius conjunturals, com ara les aturades per fer els manteniments de gran envergadura o per la represa d'activitats ajornades arran de la pandèmia. El nombre d'accidents amb baixa cau un 37% al sector químic.

La nota discordant són les greus dificultats que va travessar el sector per factors externs com l'absència xarxes tancades o la manca d'infraestructures crítiques. La pujada dels costos energètics i la inflació és el genera més incertesa de cara als propers mesos.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad