Actualidad

Sant Magí recupera els carrers i les places de Tarragona

La festa major d'agost torna a la seva esplendor després de la pandèmia amb una mirada posada en les activitats per a tota la família.

Presentació de la programació de les festes de Sant Magí. / Tjerk van der Meulen

Sant Magí tornarà a ser el que era aquest estiu. La festa major d'agost a Tarragona recupera la seva màxima expressió després de que la pandèmia obligués a reduïr el nombre d'activitats. Enguany seran més de 150 actes dirigits a tota la família els que ompliran de tradició i vida els carrers de la ciutat entre el 12 i el 19 d'agost.

La IMAGInada serà l'entitat referència en la programació organitzant més de 60 activitats que tindran, un any més, com a seu el Camp de Mart. Aurora Sáez, membre de l'entitat, s'ha mostrat molt contenta de poder arribar a la 14a edició de la IMAGInada i ha explicat que aquest cop la temàtica dels actes serà la cacera de bruixes. "Volem recuperar aquells oficis pels quals les dones van ser perseguides", ha explicat Sáez, "aquest serà el fil conductor de les activitats i la decoració del parc." El feminisme, per tant, tindrà una importància cabdal i protagonitzarà molts dels actes que tindràn lloc durant aquests dies.

El programa de la IMAGInada començarà amb una cercavila per la Part Alta i continuarà durant els dies 12, 13, 14 i 15 d'agost amb música, tasts de vi, cervesa o formatge, tallers de màgia, obres de teatre, contacontes, etc. Moltes de les activitats seràn per a tots els públics per que tota la família pugui participar-hi i des de l'organització es vetllarà per la sostenibilitat dels actes.

Pel que fa a la programació més tradicional, es recuperen activitats que havien caigut en anys anteriors a causa de la pandèmia com la Travessa d'Andròmines i el Concurs de Castells de Sorra. El recorregut de l'aigua de Sant Magí també tornarà a ser l'habitual i els punts de distribució s'ubicaràn al Portal del Carro, Bonavista i al Barrid del Pilar. Inés Solé, regidora de Cultura, ha destacat el caràcter tarragoní "propi i singular" de la festivitat que trasllada a la ciutat "a les seves arrels" amb tradicions como aquesta.

El pressupost de les festes d'enguany s'ha incrementat fins als 110.000€, un augment de 25.000€ respecte al de l'any passat.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad