Actualidad

La Banda Simfònica de Reus aconsegueix la segona posició al World Music Contest de Kerkrade

L'èxit del subcampionat millora el de la tercera plaça obtinguda al 2017 tot i l'augment de dificultat del repertori.

La Banda Simfònica de Reus després de la seva actuació al concurs de Kerkrade / Facebook BSR

La Banda Simfònica de Reus (BSR) ha aconseguit la segona posició al World Music Contest de Kerkrade, als Països Baixos. La formació dirigida per Ramón Reverté ha obtingut una puntuació de 91,58 sobre 100 i ha millorat el resultat del 2017, quan van quedar en tercer lloc.

El subcampionat té encara més mèrit tenint en compte que la dificultat del repertori d'enguany ha estat elevada a la del 2017. Els participants del concurs havien de interpretar una obra d'elecció pròpia -la BSR va presentar "El jardín de Hera", de José Suñer- i una peça obligatòria per a tots els concursants: "Diferencias on an Old Spanish Song", de Ito Yasuhide. El grau de dificultat de la peça lliure era de nivell 6, el màxim en en el rànquing de qualificació, fet que complicava encara més apropar-se a la puntuació màxima en el veredicte del jurat.

Joan Carles López, president de la BSR, ha lloat l'èxit del subcampionat que ha qualificat de "molt digne i admirable" i que demostra "l'esforç i el treball de tots els músics". "Aquesta nit ho hem celebrat i encara no hem acabat", ha explicat López a SER Tarragona des de l'autobus que els està tornant de Kerkrade amb la medalla de plata penjada al coll.

La fita de Kerkrade no hagués sigut possible per la Banda Simfònica de Reus sense les aportacions dels seus mecenes. La formació va engegar un procés de recollida de finançament a través de la plataforma Verkami i van recaptar els 2.000€ que s'havien fixat com a meta per poder viatgar als Països Baixos. L'agrupació segueix en busca d'entitats o particulars que puguin i vulguin aportar el seu granet de sorra a aquest projecte tan exitós en forma de patrocini.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad