Actualidad

L'Ajuntament de Reus i la Generalitat destinaran 19 milions d'euros a programes de benestar social

El pressupost entre els anys 2022 i 2025 s'aumenta en 7 milions respecte a l'anterior, que va ser prorrogat fins al 2021 per la pandèmia.

Teresa Pallarès i Òscar Subirats a la presentació del nou contracte programa / Ajuntament de Reus

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Reus va aprovar el passat divendres el nou contracte programa pels anys 2022-2025 en matèria de serveis socials i benestar social en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. El pressupost dels pròxims 4 anys creixerà fins als 19.224.339 euros, un augment que correspon al creixement de l'inflació, que es destinaran a diferents projectes entre els que destaca la promoció de teleassistència avaçada per fer front al sensellarisme.

Més concretament les aportacions econòmiques seran de 4,36 milions d'euros al 2022, 4,85 al 2023, 4,95 al 2024 i 5,06 al 2025. L'acord dona continuïtat al contracte programa de 2016-2019, que va haver de ser prorrogat fins al 2021 a casusa de la pandèmia, i té en compte el nou context provocat per la crisi de la Covid i la forta inflació que s'està vivint a l'actualitat. El regidor de Benestar Social, Òscar Subirats, ha destacat que el ventall de serveis "és molt més elevat" a partir d'aquest nou finançamemt.

Entre les novetats d'aquest contracte programa, destaca la incorporació de tecnologies de suport i servei de teleassistència avançada al Servei d'atenció a l'entorn domiciliari (SAED). Aquesta millora incorpora, a més dels serveis bàsics de teleassistència, l'atenció tant a dins com a fora del domicili i la interconnexió amb tots els professionals del sistema sanitari i social.

La Regidoria de Benestar social també impulsarà el projecte Sostre 360, una iniciativa adreçada als joves sense llar, i consolidarà la ratio de treballadors socials en 2 educadors, 1 administratiu i un tècnic per cada 15.000 habitants. També s'implementarà la figura d'un coordinador professional d'equips a partir del 2023. Pel que fa al programa "Jovent en situació de vulnerabilitat" ara s'aplicarà a tota la població jove del municipi que pugui estar en situació vulnerable i no només a migrants, com s'havia fet fins ara.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad