Esplaix

Sobre el masclisme a l'òpera: "El que no podem fer és destruir tota aquesta literatura que descrivia una realitat d'un moment històric, és donar-hi la volta"

La cantant d'òpera Mireia Pintó i l'expert Nacho Ferrer han trencat mites sobre l'òpera a l''Esplaix'

ENTREVISTA. Mireia Pintó i Nacho Ferrer parlen de l'òpera.

La cantant d'òpera Mireia Pintó i en Nacho Ferrer, productor d'un programa de ràdio sobre l'òpera i estudiant de traducció a la UAB, han trencat mites sobre l'òpera al programa Esplaix. "Hi ha moltes coses en les quals no som experts i tenim més valentia de provar-ho. No tothom que va a veure el futbol és tècnic en futbol, el mateix amb l'òpera", analitza la Mireia Pintó amb ànims d'apropar l'òpera a la ciutadania. En Nacho Ferrer, a més, creu que "hi ha un desconeixement general i un menyspreu per part de molta gent cap a la música clàssica".

El periodista Nil Marbà ha volgut preguntar als experts sobre alguns dels mites més recurrents, com el del gran cost econòmic. Pintó explica que anar a veure òpera no és car tenint en compte el cost que hi ha darrere: "per tot el que mou no és car". "En aquest país hi ha més tradició futbolística que operística, s'ha de fer l'exercici de comparar el que costen les entrades d'ambos espectacles", enraona.

Un altre tòpic defensa que els arguments de les obres són masclistes i classistes: Pintó considera que "hem de tenir la intel·ligència suficient per pensar que les obres estan contextualitzades en el segle XVIII i XIX. Hem de fer la lectura intel·ligent de què sortosament avui no estem així. És bo veure que hem avançat en aquest sentit. El que no podem fer és destruir tota aquesta literatura que descrivia una realitat d'un moment històric, és donar-hi la volta".