Actualidad

Freshly Cosmetics obre la seva primera botiga a Reus

L'empresa de cosmètics naturals va néixer a la capital del Baix Camp de la mà de Mireia Trepat i Miquel Antolín.

La nova botiga de Freshly Cosmetics al carrer Monterols / ACN

Freshly Cosmetics ja s'ha instal·lat al número 21 del carrer Monterols. L'empresa de cosmètics naturals, nascuda al 2016, ha tingut un creixement meteòric que l'ha situat entre les marques referència del sector. El negoci, fins ara centrat en el comerç electrònic, busca donar el salt al comerç físic amb l'obertura d'aquesta nova botiga que se suma a les de Barcelona, Madrid i València.

Miquel Antolí, cofundador de Freshly, s'ha mostrat encantat de "tornar a casa" per poder obrir aquesta store que és "un pas més" en el seu "somni". L'hibridació entre el comerç físic i digital és un dels aspectes que l'empresa cosmètica està potenciant des de 2019 i vols seguir fent en els propers anys. Ja s'està treballant en l'obertura de locals a Sevilla i al centre comercial Westfield Glòries, el seu segon a Barcelona. Tarragona de moment no està a la llista de possibles obertures, però Mireia Trepat, també cofundadora, explica que no descarten establir-se a la capital en funció de l'impacte d'aquesta botiga a Reus. La obertura d'un centre logístic a Gandesa (Terra Alta) aquest octubre també forma part d'aquesta estratègia. Aquest centre suposarà una inversió de 5 milions d'euros i donarà feina a unes 150 persones en els pròxims tres anys.

Actualment, Freshly Cosmetics distribueix a 36 paísos de tot el món i l'any passat va facturar 45 milions d'euros. La pandèmia els va beneficiar amb l'impuls de l'e-commerce i ara estan intentant consolidar aquest èxit amb l'expansió física. Tot i així, no totes les apostes de l'empresa han sortit bé. Aquest mateix any han hagut d'aturar la seva expansió física a l'extranger amb el tancament de la tenda a Londres. "El Brexit ens va perjudicar clarament", ha confirmat Trepat, "a vegades s'ha de saber retrocedir." Tot i així, l'expansió digital internacional sí que està sent important, ja que el 30% dels 1,2 milions de clients son de paísos com Itàlia, França o Portugal.

Trepat està orgullosa d'haver crescut tant a nivell professional en només sis anys. "Moments com l'obertura d'aquesta botiga aquí a Reus ens fa recordar tots els petits passos que ens han portat fins aquí", ha recordat el cofundadora de Freshly Cosmetics. Aquest èxit empresarial ha atret diverses marques per col·laborar amb Freshly o, fins i tot, per comprar-la. Tant Trepat com Antolín, però, han descartat rotundament un traspàs perquè volen continuar fent el seu camí: "Freshly s'ha forjat d'una manera i volem que segueixi així en el futur."

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad