Actualidad

La verema comença una setmana abans que al 2021

La sequera ha accentuat un fenomen que es ve produint en els darrers anys i afecta, sobretot, a les varietats foranes.

Panoràmica de vinyes de la DO Tarragona, a la comarca de l'Alt Camp. Imatge del 15 de juliol del 2021 / ACN

La sequera extrema del mes de juliol ha provocat que la verema a la província de Tarragona s'avanci set dies respecte al 2021. És una tendència que els viticultors han detectat en els darrers anys, però aquest 2022 l'afectació de les altes temperatures i la baixa humitat ha fet que les varietats foranes hagin de ser collides dies abans del que era habitual fins ara. La Denominació d'Origen Tarragona ha començat avui a collir les vinyes de chardonnay i cabernet per evitar que s'assequin als ceps. La producció d'aquest raïm ha estat la que més ha baixat.

Vicenç Farré, president de la DO, augura que aquest avançament, que va començar a ser perceptible a partir del 2017, es mantindrà a causa del canvi climàtic tot i que el cas d'enguany ha estat excepcionalment notori per l'absència de pluges durant el mes de juliol. Era habitual començar amb les varietats primerenques a meitats d'agost i acabar amb les més tardanes a mitjan d'octubre. Ara tot el procés es produeix una setmana abans. Des d'avui ja s'està vermant a les vinyes de Vinebre, a la Ribera d'Ebre.

A la DO Montsant, per altra banda, les dates de verema seran les habituals, ja que, les seves vinyes son sobretot de varietats autòctones. El seu secretari, Pau Sabaté, explica que els efectes del canvi climàtic son més perceptibles a zones més caloroses, però que ells han notat una conseqüència que els beneficia. "La falta d'humitat evita que apareguin malalties com la cendrosa o el míldiu", afirma Sabaté que creu que "adaptar-se" als efectes tant positius com negatius és el millor que es pot fer.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad