Actualidad

El Tomb de Reus fa els primers passos per tenir una APEU

El projecte ha de ser aprovat primer per l'Ajuntament i després pels socis.

El carrer Monterols està dins de la zona de l'APEU del Tomb de Reus / ACN

El Tomb de Reus creu que impulsar una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) és "vital pel futur de la ciutat". Aquest projecte preten donar visibilitat a la marca del Tomb, consolidar el seu espai i formar als seus socis en matèria de digitalització i xarxes. La iniciativa és encara molt embionària perquè ha de ser aprovada per l'Ajuntament i després ha de rebre el suport dels socis de l'entitat a les urnes, però tot aquest procés es podria culminar a principis del 2023.

L'aprovació del consistori, que ja ha rebut els documents pertinents, arribaria en els propers dos mesos i després s'hauria d'iniciar una campanya informativa per que el referèndum entre els socis es realitzi amb les màximes garanties. Amb un 51% dels vots es procediria a l'impuls dels projectes.

Si els tràmits avancen com està previst pel Tomb, l'àrea de Reus que es beneficiaria de l'APEU seria la mateixa que l'entitat contempla ara mateix als seus estatuts i que engloba el centre comercial de Reus. 1.000 locals estan inclosos en aquesta zona, dins de la qual hi ha un 45% de locals comercials, un 15% de locals hostelers, un 15% de locals de serveis, un 10% de locals de bellesa i un 15% de locals que ara mateix estan buits. El establiments agrupats com El Pallol o El Mercat es gestionen de forma col·lectiva dins del Tomb i tindrien més d'un vot al referèndum al estar integrats per més d'un local.

A part dels objectius principals de l'APEU, també estan previstos uns projectes "extraordinaris" que es podrien tirar endevant si el Tomb aconsegueix finançament més enllà de l'aportació dels socis. En aquest sentit, els Fons Next Generation juguen un paper fonamental. Tot i que no s'ha volgut parlar de xifres, l'entitat té previst demanar fons europeus per impusar, sobre tot, la digitalització i els "Tombs", vals de compra semblants als "Bons Reus". El finançament dels projectes anomenats "normals" és financiaria només amb la quota dels socis -300€ de mitjana- que varia en funció dels nivells d'inversió segons la ubicació i la superfície dels locals.

El secretari del Tomb, Víctor Perales, ha explicat que des de l'entitat la "mà està estesa" a la col·laboració amb altres agrupacions comercials en aquest projecte. "Hem parlat amb Unió de Botiguers i no estan interessats", ha explicat Perales, "amb l'Associació del Gremi d'Hosteleria sí que hi col·laborarem."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00