Actualidad

Unió de Pagesos calcula que la verema serà un 25% menor per la sequera

Els viticultors denuncien l'estancament dels preus i consideren que el raïm de les DOs s'hauria de pagar a 50 cèntims el quilo.

Imatge d'arxiu de les vinyes de la DO Tarragona, a la comarca de l'Alt Camp. / ACN

Es confirmen les previsions: la producció vinícola d'enguany ha estat, com a mínim, un 25% menor que la mitjana a causa de les elevades temperatures i la falta de plujes. La sequera ha obligat a avançar l'inici de la collita perquè el raïm ha madurat abans d'hora i s'ha reduït la quantitat de suc dels fruits.

Aquesta situació es suma a l'augment del cost de producció arran de l'inflació. Les despeses en carburants i fitosanitaris ha pujat molt i el preu es manté estancat. Els 40 cèntims per quilo que es paguen enguany pel raïm son insuficients segons Unió de Pagesos i els viticultors que reclamen una pujada fins als 0,50€/kg. Vicenç Farré, president de la DO Tarragona, creu que el "raïm de qualitat" de les DOs s'ha da pagar millor del que s'està fent.

Josep Marrugat, responsable de Vinya i Vi d'Unió de Pagesos, culpa dels preus a la falta d'autorregulació del mercat i recomana als operadors vinícoles que "es valori la qualitat dels vins de les DOs" pagant millor el raïm.

Pel que fa a la qualitat dels vins, Farré destaca que "no serà excel·lent, però sí molt bona", ja que la calor també ha provocat que no hi hagin plagues. "La maduració de la pell no s'ha acabat de produïr, sinó haguéssim tingut uns vins excel·lents", ha explicat el president de la Denominació d'Origen Tarragona.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad