Actualidad

Reus recuperarà diversos pous per regar les principals zones verdes de la ciutat

Els dos projectes s'estan redactant i es preveu que es puguin licitar entre finals d'any i el primer trimestre de 2023.

Dipòsit elevat del pou Miarnau, datat del 1933. / Ajuntament de Reus

Aigües de Reus ha iniciat la redacció de dos projectes que, mitjançant la recuperació de diversos pous, permetran el reg amb aigua no tractada (però amb plenes garanties sanitàries) de dues de les principals zones verdes de la ciutat: el parc de Sant Jordi i els parcs del Trenet i del Centenari.

Pel que fa al parc Sant Jordi, es preveu que el projecte s'enllesteixi al llarg d’aquest estiu i que les obres puguin licitar-se abans que s’acabi l’any. L’objectiu és la recuperació dels pous municipals Estellers i Miarnau, situats a l’avinguda 11 de Setembre. Aquests dos pous estan actualment fora de servei arran de la detecció d’una elevada presència de nitrats. Aquest fet impedeix que l’aigua pugui destinar-se per a ús de boca, tot i que és perfectament viable per al reg.

El projecte inclourà una canonada d’interconnexió entre el pou Estellers i el Miarnau, on s’emplaçarà un sistema de filtració i cloració. També es preveu la recuperació de l’històric dipòsit elevat del pou Miarnau, que data de l’any 1933. En una primera fase, l’aigua es derivarà cap al parc de Sant Jordi, la plaça de Pompeu Fabra, la mitjana de l’avinguda de Sant Jordi i la zona verda del carrer de Martí Folguera. En una segona fase, es preveu la prolongació cap a la Plaça Llibertat i l’avinguda de Marià Fortuny.

Pel que fa als parcs del Trenet i del Centenari, la redacció del projecte es preveu que s’iniciï abans de final d’any i que les obres es licitin durant el primer trimestre del 2023. En aquest cas, l’objectiu és el reg del parc del Trenet, parc del Centenari i altres zones adjacents, mitjançant aigua no tractada procedent principalment del pou municipal (actualment en desús) situat a l’àrea 4.04 del Passeig Misericòrdia.

Diversificació de fonts d'abastament

Fa anys que Aigües de Reus destina aigua “no potable” a algunes finalitats molt específiques (i amb plenes garanties sanitàries), com és el cas del regadiu d’horts urbans o la neteja de la via pública, que es fa íntegrament amb aigua que no pot destinar-se a ús de boca.

S'han beneficiat d'aquestes iniciatives zones com el polígon AgroReus o el polígon Tecnoparc on les màquines de neteja municipal utilitzen aigua amb excés de nitrats. Aquest és també el cas de Mas Iglesias, on la recuperació de l’antic pou, la instal·lació de canonades i l’adequació de la bassa han permès un sistema de regadiu eficient i l’aprofitament de l’aigua de Km 0.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad