Sociedad

Voluntariat a prop de casa

Una seixantena de persones aprofita els mesos d'estiu per fer voluntariat a Barcelona

Els col·laboradors d'estiu d'Arrels Fundació treballen per oferir el màxim de serveis possibles / Fundació Arrels

"És un gust tractar amb gent com ells. Ens donen part del seu temps i això és meravellós", reconeix emocionat en José Luis, usuari de l'ONG d'acció social Barcelona Actua. Aquesta i Arrels Fundació són dues de les associacions que ofereixen programes de voluntariat d'estiu a la capital catalana. Els seus responsables descriuen els mesos de juliol i agost com a "crítics", ja que la majoria dels seus col·laboradors habituals agafen vacances. Enguany, una seixantena de persones s'hi han quedat per ajudar els més vulnerables, també durant el període més calorós.

"Anar a la platja està molt bé, però venir aquí jo crec que és, fins i tot, millor", diu l'Olga mentre la Bàrbara passa llista al carrer de l'Om per controlar els usuaris que avui hi soparan. Aquestes voluntàries, juntament amb altres, serveixen diversos àpats, siguin esmorzars o sopars, a persones en situació de vulnerabilitat, moltes d'elles sense llar. Encara que els serveixen de gran ajuda, el que busquen la majoria és una mica de companyia.

Pocs carrers més enllà, també al Raval, els col·laboradors d'estiu d'Arrels Fundació treballen per oferir el màxim de serveis possibles. Al centre on fan voluntariat, obert de dilluns a divendres, proporcionen dutxes, roba i assessorament per trobar feina als usuaris. "És igual que hi hagi vuit persones esperant per dutxar-se. Cada una d'elles té la seva motxilla i tothom necessita el seu moment d'atenció", expressa l'Eva.

Encara que la gran majoria de voluntaris havia marxat fora prèviament a fer programes d'aquest tipus, aquest any ha decidit quedar-se a Barcelona. Consideren que els és molt més senzill en l'àmbit organitzatiu i que, "a prop de casa", també hi ha gent que necessita ajuda. "Em venia molt més de gust sumar a la meva ciutat", afirma en Jaume. Ara, amb l'arribada del final de l'estiu, voluntaris i usuaris s'acomiaden pensant a retrobar-se el juny de l'any que ve.

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00