Actualidad

Santa Tecla 2022: més dies i més actes

La Festa Major de Tarragona celebrarà els 700 anys de l’arribada del braç de la patrona entre el 12 i el 25 de setembre amb més de 400 esdeveniments.

Presentació programació festes de Santa Tecla / Tjerk van der Meulen

Santa Tecla 2022 ja té data per als més de 400 actes de la Festa Major. Avui s'ha presentat el programa de les festes al Teatre Tarragona i cada cop és més aprop la "Major Festa de Catalunya", tal i com resa el lema de Patronat de Turisme. La tornada a la normalitat després de la pandèmia i la celebració del setè centenari de l'arribada del braç de Santa Tecla a la ciutat, donen un color especial a les festes d'aquest any que seran possibles gràcies a un pressupost de més d’un milió d’euros.

Per començar, les festes duraran tres dies més del que estem acostumats -començaran el 12 de setembre i es clouran el 25-. "Tarragona serà la capital del país durant uns dies", ha destacat Ricomà, "i ho serà gràcies a la constància i feina de totes les entitats".

Danae Boronat, encarregada de donar el tret de sortida com a pregonera, ho farà acompanyada de diferents representants de l’esport femení a la ciutat, una mostra de la intenció d’emmarcar les festes dins d’una “perspectiva de gènere”, tal i com han explicat els membres del Govern.

La descentralització també és un dels aspectes en que els que l’equip d’Inés Solé ha volgut posar l'accent. Enguany, els actes es desplaçaran per tota la ciutat, com per exemple el ball de dames i vells que es farà a la Plaça de la Constitució, a Bonavista.

Les festes s'inauguraran amb l'estrena de l'espectacle "Setembre", de la mà dels tarragonins Marc Chornet i Roger Conesa. La cita serà a la TAP a les 20h del dia 12 i oferirà una lectura contemporània i molt arrelada a la ciutat i a les seves festes de la figura de Santa Tecla, protagonitzada per les actrius Muntsa Alcañiz, Júlia Creus i Maria Teresa Roig.

L’acte de cloenda també estarà a l’alçada de l’efemèride. La Catedral de Tarragona serà l’escenari de la interpretació de “Vesprae Tarraconensis”, una composició musical de Josep Vila i Casañas, sota la batuta de Xavier Pastrana.

Pel que fa al seguici, enguany es recupera el Ball de Titatans, conincidint amb els 700 anys de la seva primer notícia. El Gremi de Marejants proposa aquest element del seguici popular que no es troba documentat a altres poblacions del país. Els que sí es troben documentats son El Drac de Vilafranca, el Bou de Figueres, la Pàjara de Terrassa… Tots ells i molts altres formaran part de la mostra “Folklore Viu” que reunirà a Tarragona de manera excepcional alguns dels elements del seguici de diferents poblacions catalanes.

La Baixada de l’Àliga, un dels esdeveniments marcats al calendari per la gent jove, enguany es celebrarà sota “noves mesures de seguretat”, segons ha explicat Xavier González, tècnica de cultura de l’Ajuntament. “Apel·lem a la responsabilitat individual per que tothom pugui gaudir de la festa”, ha explicat sense detallar, tot i que ha avançat que no es podrà entrar ni llaunes ni vidres al recinte.

La música no faltarà a les festes de Santa Tecla 2022. La majoria dels concerts, com el de Manel (18 de setembre, Plaça Corsini), seran gratuïts per assegurar “que tothom pugui assistir-hi”, ha explicat Solé. Els castells tindran el seu espai amb tres diades els dies 18, 23 i el dia de la Mercè, 24; i també hi haurà temps per ser solidari en actes com la Marató de Donació de Sang i Plasma (dissabte 17) o el Vermut solidari amb Aspercamp (diumenge 18).

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad