Sociedad | Actualidad

Educació ofereix als docents contractar 3500 professors extra al gener si desconvoquen les vagues

El departament accepta una de les principals reivindicacions dels sindicats

Els sindicats demanen la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray / Cadena SER

Barcelona

El departament d'Educació ofereix als sindicats de mestres que tots els docents, tant de primària com de secundària, recuperin a partir de gener de l'any vinent l'horari lectiu que tenien abans de les retallades, que eren 23 hores de classe a la setmana a primària i 18 a secundària. Això suposaria haver de contractar 1463 docents extres a primària i 2009 nous professors a secundària i tindria un cost anual de 170 milions d'euros. L'única condició que posa el govern és que els sindicats desconvoquin les dues jornades de vaga previstes per aquest mes de setembre.

Fins ara, el govern havia ofert als sindicats fer aquesta recuperació de l'horari lectiu dies docents en dos cursos lectius: a partir d'aquest setembre a primària i el curs 23/24 a secundària, argumentant que el cost de fer-ho tot alhora era molt important "com construir 40 instituts" va dir a l'abril el president Pere Aragonès que defensava llavors planificar aquestes millores en dos anys "per poder continuar fent les altres actuacions en matèria educativa". Fonts del departament expliquen el canvi de posició del govern pel fet que ara, un cop el govern espanyol va modificar al juliol el sostre de dèficit, la Generalitat disposa d'uns recursos que abans no tenia i per això està en condicions de fer una nova oferta.

L'oferta del departament arriba a 5 dies que comenci el curs i a 7 de la primera de les dues jornades de vaga convocades pels docents aquest setembre, la primera el dia 7, coincidint amb el retorn a les aules dels alumnes d'ESO i la segona el dia 28 de setembre. Els sindicats diuen que necessiten temps per valorar l'oferta del departament abans de donar una resposta.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00