Actualidad

Andreu Martín: "El projecte del Carrilet és una fugida endavant del Govern"

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus creu que el govern de Pellicer "es vol fer perdonar" després de l'intent frustrat de tancar el Mercat del Carrilet.

Andreu Martín atenent als mitjans des del barri del Carrilet / Cedida

El portaveu socialista a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, creu que l'avantporjecte de transformació urbanística del Carrilet és una "fugida endavant" del Govern per "no reconèixer l'error" de l'intent de tancament del Mercat. Així ho ha explicat des dels carrers del barri on ha atès als mitjans per fer una valoració d'aquesta iniciativa del consistori que serà adjudicada a través d'un concurs.

Martín creu que el govern de Carles Pellicer ha "perdut credibilitat" al barri i que aquest projecte és un intent de "regalar" un conjunt d'equipaments per "fer-se perdonar". "No ens sembla malament que es construeixin nous equipaments i que es faci un procés participatiu", ha recalcat el portaveu socialista, "però no és el que s'ha fet aquí". Segons Martín, la consulta ciudadana va ser un "fiasco" ja que les principals peticions del barri (un servei de salut primària i que s'impulsés el comerç de la zona) no han sigut escoltades.

"Presentes el projecte a l'agost perquè et fa vergonya"

El líder del PSC ha criticat el moment en què s'ha fet l'anunci. "Si de veritat és un projecte tan important, obres el setembre amb un debat i en parles amb la resta de grups", ha remarcat, "si ho presentes a l'agost és perquè et fa vergonya"

Amb les eleccions a l'horitzó, Andreu Martín també ha volgut deixar clar que el PSC no té voluntat destructiva. "Hi ha propostes bones per la ciutat, però també coses que no entenem i no complirem", ha explicat, "la nova estació d'autobusos i l'alberg són competència de la Generalitat. A sobre que no han fet res per Reus, hem de pagar la nova estació i el nou alberg per després cedir-los?" El portaveu socialista creu que Reus mereix aquests desenvolupaments urbanístics, però que primer s'hauria d'haver planificat i, en tot cas, reclamar que el govern català "assumeixi la seva corresponsabilitat".

El futur del mercat

Pel que fa al Mercat del Carrilet, el portaveu socialista creu que és un equipament que s'ha de mantenir, tot i que 600 m2 li semblen "insuficients" per una instal·lació que és "dinamitzadora del barri". Això no significa que hagi de ser només un "mercat tradicional" sinó que pot incorporar "nous serveis" i ser un punt de distribució de productes de proximitat. En aquest sentit, apunta Martín, hi tindrà un paper rellevant projectes com el del Consell Comarcal que ha signat un conveni per establir-hi fins a 20 parades amb productes dels pagesos de l'entorn.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00