Actualidad

Els Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta tornen 7 anys després

La 12a edició es durà a terme aquest cap de setmana amb l'objectiu de mostrar l'art de quilòmetre zero.

Els organitzadors de la 12a edició de Tallers Oberts, al costat d'alguns dels artistes que hi participaran / ACN

Feia set anys que el projecte Tallers Oberts no omplia d'art els carrers de la Part Alta de Tarragona. "Tornem ara perquè estem en un bon moment, hi ha molts artistes consolidats", ha celebrat el comissari de les jornades Pep Escoda. Aquest projecte que pretén mostrar al públic els detalls més intims del treball dels artistes arriba a la seva 12a edició aquest cap de setmana.

Ha estat una edició organitzada en poc temps -que no a correcuita- tal i com han explicat Escoda i Lurdes Malgrat, directora dels serveis Territorials de Cultura. El fotògraf s'ha mostrat encantat de poder recuperar aquesta iniciativa i ha reivindicat el paper de la Part Alta com a pol d'atracció per al turisme cultural: "l'objectiu ha de ser convertir-la en el Montmatre de Tarragona".

La programació compta amb 42 artistes -"gairebé tots de la Part Alta"- que es repartiran en 17 tallers diferents. Divendres s'aixecaran les persianes a les sis de la tarda i es mantindràn obertes fins a mitjanit. El mateix horari es repetirà dissabte i diumenge, quan també es podràn visitar els tallers durant el matí.

La mostra compta també amb iniciatives com la de l'Escola de Lletres de Tarragona, que organitza una ruta literària que recorrerà cadascun dels espais dels artistes. Alumnes i professors d'aquest centre recitaràn textos de creació pròpia i també d'autors publicats. La literatura estarà acompanyada per la música de Kapedamo, especialitzat en música d'Europa de l'Est i de tradició gitana i jueva.

La consellera de Cultura, Inés Solé, també ha assistit a la presentació del cartell i ha destacat la importància de "generar sinèrgies" entre els artistes locals i el consistori. Solé ha escoltat la petició d'Escoda de facilitar la vida als artistes davant el desorbitat preu d'alguns locals i s'ha compromès a estudiar la situació.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad