Aquí CatalunyaAquí Catalunya

El Parlament lliura a títol pòstum la medalla d'or a Núria Feliu i Pau Riba

Els familiars Albert Feliu i Caïm Riba han vistat l'Aquí Catalunya

ENTREVISTA. Les reaccions dels familiars a les Medalles d'Or

ENTREVISTA. Les reaccions dels familiars a les Medalles d'Or

13:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662624389_590_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dues icones de la música catalana compartiran avui protagonisme. El Parlament lliura avui a títol pòstum la medalla d'or a Núria Feliu i Pau Riba, dos referents de la música catalana. Nascuts a la dècada dels 40 i amb estils molt diferents: Ella era la diva de la cançó catalana i ell destaca pel seu esperit lliure. "Es coneixien i es portaven bé, però no van actuar mai junts", explica el germà de Núria Feliu, Albert Feliu, a l'Aquí Catalunya.

El Parlament concedeix la medalla a Feliu per la seva contribució al "prestigi de la llengua catalana i a la normalització del seu ús" amb versions de temes internacionals, de jazz i de cuplet. D'altra banda, Pau Riba la rebrà en reconeixement de la seva "exploració de l'expressió artística a través de diversos llenguatges i per l'obertura d'espais contraculturals entroncats amb la tradició pròpia". "Que se li doni un reconeixement com a aquest està molt bé, tot i que es declarés anti cultura, se'l considera el pare del rock català", explica Caïm Riba.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00