Sociedad

L'Arnau estrena una renovada unitat neonatal, amb habitacions individuals

Són 16 habitacions familiars, 14 d'individuals i dues doblades per a bessons, que permetran que els nens prematurs o amb altres patologies puguin tenir la mare i el pare a prop tot el dia. També afavorirà la intimitat que fins ara no podia oferir aquest servei

El conseller Argimon, d'esquena, observant una de les incubadores de la renovada unitat neonatal de l'Arnau. Foto: Salut Lleida.

Lleida

Cada any a l'Arnau de Lleida neixen uns 2.400 nadons. De tots ells, 400 ho fan abans de terme i alguns molt abans. Això obliga l'hospital a tenir-los en una vigilància constant i en cura intensiva en incubadores durant setmanes o fins i tot mesos. Fins ara, a l'hospital Arnau els nadons que necessitaven una atenció especial havien de compartir espais. No hi havia intimitat, i molt sovint els pares havien de marxar i deixar els recent nascuts a l'hospital. Ara, les famílies tindran una habitació individual per al seu fill o filla i, a més, podran estar amb el petit totes les hores que vulguin. Això afavorirà la recuperació de l'infant.

Així ho ha explicat el cap de Pediatria de l'Arnau, Eduard Solé, en la inauguració de la nova unitat neonatal de l'hospital. L'acte inaugural l'ha presidit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. A l'acte també hi ha tingut un paper destacat el president de la Diputació, Joan Talarn. De fet és la Diputació de Lleida la que ha pagat els 2,3 milions d'euros que han costat les obres.

L'Arnau renova la Unitat Neonatal. La Diputació inverteix 2,3 milions en les obres.

07:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000035399/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00