Maria Rosa Garcia, presidenta del Riba-Roja: “Van falsificar la firma del vicepresident”
El Tribunal Català de l’Esport estudia un recurs i dictaminarà en els propers dies si les eleccions a la Federació Catalana de Futbol son vàlides o si s’han de repetir
Maria Rosa Garcia, presidenta del Riba-Roja, sobre les eleccions a la FCF: “Van falsificar la firma del vicepresident”
Barcelona
Joan Soteras va ser reelegit el 22 de maig passat com a president de la Federació Catalana de Futbol. Les eleccions van ser renyides i el president es va imposar per només 26 vots al segon classificat, l’expresident del Cornellà, Àlex Talavera, que dies després va presentar un recurs al Tribunal Català de l’Esport (TCE) per presumptes irregularitats en el procés de les votacions.
Talavera denuncia que les meses electorals van acceptar la votació de vicepresidents de clubs sense que el president hagués comunicat la seva incapacitat d’assistir a l’acte electoral, tal i com estableix el Decret 58/2010 de les Entitats Esportives de Catalunya. De fet, Maria Rosa Garcia Piñol, presidenta del Club Esportiu Riba-Roja d’Ebre va denunciar davant els Mossos d’Esquadra no haver pogut votar perquè prèviament una dona ja havia votat en representació del seu club. Piñol va denunciar que aquesta dona s’havia personat per votar amb una acta notarial suposadament expedida pel vicepresident del club, Francisco Paniagua, que també va denunciar els fets negant haver autoritzat ningú.
“Anem diumenge a votar i quan arribo allà em diuen que jo ja he votat”, ha expressat García Piñol als micròfons del ‘Què t’hi Jugues!’. “Van falsificar la firma del vicepresident, el senyor Francisco Paniagua, alhora que el seu càrrec, perquè van dir que era el secretari. I van autoritzar una noia que no tenim el gust de conèixer. És una aberració que un notari sigui capaç de fer aquestes malifetes”, explica la presidenta del Riba-Roja d’Ebre.
En les assemblees dels anys 2012, 2013, 2014 i 2015 de la Federació Catalana de Futbol es van utilitzar actes notarials perquè membres de la junta directiva de la FCF poguessin votar en nom de clubs que no podien representar legalment. Juanjo Isern, candidat en aquestes eleccions i aleshores vicepresident de la FCF, ho reconeix en una declaració al ‘Què t’hi Jugues’: “A l’assemblea de l’any 2015 vaig ser un dels perjudicats per una de les manipulacions del senyor Jordi Bonet, que va dur diverses actes notarials ja fetes des de la notaria. Em va demanar si podia substituir el president del Vilajuïga i dur la representació del club en aquella assemblea. No coneixia la normativa i se’m va dir que això era legal perquè sempre s’havia fet. No em vaig oposar a ser el representant del Vilajuïga”.
El decret 58/2010 especifica que únicament poden exercir el vot els presidents o els vicepresidents amb autorització del president. En el cas que s’hagin celebrat eleccions i la nova la junta directiva no estigui registrada a la Secretaria General de l’Esport, el president o el vicepresident pot demostrar que ostenta aquest càrrec amb una acta notarial signada i segellada pel secretari o secretària de l’entitat. En aquesta excepció és on s’agafen -i on es van agafar durant aquelles assemblees- els autors d’aquestes actes notarials.
El recurs presentat per Talavera s’ha reobert aquesta setmana, després que el TCE decidís suspendre’l el dia 26 de juliol fins que la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física entregués la llista oficial de presidents, vicepresidents i secretaris de tots els clubs catalans. Amb la documentació rebuda, el TCE ha comunicat a les parts (Àlex Talavera, Joan Soteras i la Junta Electoral) que tenen fins el 18 d’octubre per presentar al·legacions. Després d’aquest termini, el Tribunal emetrà un veredicte.