El BalcóEl Balcó
Sociedad

Quan morim què passa amb el nostre WhatsApp?

Antoni Bassas conversa amb Selva Orejón, experta en ciberseguretat sobre el llegat digital

EL BALCÓ: Quan morim què passa amb el nostre WhatsApp?

EL BALCÓ: Quan morim què passa amb el nostre WhatsApp?

21:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1666808640691/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ahir WhatsApp, el servei de missatgeria global, va patir una caiguda de dues hores que van permetre a moltes persones reflexionar sobre la seva vida digital. El nostre col·laborador Antoni Bassas, ha comparat aquesta sensació amb la que produïen fa dècades les apagades de la llum. Moments per pensar sobre la nostra vida, i la importància que donem a la nostra vida digital. Bassas assegura que "dipositem als missatges de WhatsApp unes expectatives impossibles d'assolir".

Però si aquesta reflexió va més enllà arribem a la mort, i al destí de tota la nostra vida a les desenes d'aplicacions i serveis online amb els que compartim les nostres dades. Selva Orejón, experta en ciberseguretat i directora executiva d'OnBranding ha explicat que l'ideal és tenir organitzat el nostre llegat digital, que té tanta importància com un testament. I sobretot l'absència d'aquest llegat digital organitzat provoca tants maldecaps com la manca d'un testament. Dins aquest llegat digital queden registrades totes les nostres contrasenyes i a qui deixem la responsabilitat de gestionar, tancar o conservar, totes aquests comptes que acumulen milers de dades de la nostra vida online.

Cada dimecres el periodista Antoni Bassas ens acompanya a "El Balcó", a partir de les 19h, amb la seva particular visió sobre el món que ens envolta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00