Política | Actualidad

El Govern "hiberna" l'oficina dels Jocs del Pirineu davant del silenci del COE

La Generalitat resitua l'esquiadora Mònica Bosch, fins ara al capdavant del projecte, i la nomena assessora de la consellera Laura Vilagrà amb l'encàrrec de coordinar la Copa Amèrica

Aspecte de Boí Taüll aquest passat hivern.(ACN)

Barcelona

El Govern ha decidit "hibernar" l'oficina que preparava la candidatura pels Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu. La Generalitat ha aparcat els treballs tècnics després de constatar la manca d'interès del Comitè Olímpic Espanyol (COE) per organitzar aquest esdeveniment només a Catalunya el 2030, després del projecte fallit amb l'Aragó. Fonts de l'executiu asseguren a SER Catalunya que arribats a aquest punt, la Generalitat "ja no pot fer res més" perquè l'última paraula és del COE, l'organisme que té potestat per competir davant la resta d'estats aspirants.

La Generalitat es resisteix a eliminar del tot l'Oficina Tècnica, però la deixa sota mínims: l'exesquiadora olímpica que va fitxar per liderar el projecte, Mònica Bosch, ha estat recol·locada dins el mateix departament de la Presidència. Bosch acaba de ser nomenada assessora de projectes transversals, un càrrec vinculat directament a la consellera Laura Vilagrà i segons fonts del seu entorn, amb l'encàrrec principal de coordinar la Copa Amèrica, la competició internacional de vela que se celebrarà a Barcelona el 2024.

Després que la candidatura conjunta amb el govern aragonès saltés pels aires, aquest estiu, en un darrer intent, la Generalitat va mirar de convèncer el COE perquè no abandonés la carrera olímpica de 2030. Bosch va elaborar un informe tècnic per justificar la viabilitat de fer uns Jocs només a Catalunya. "El Comitè Espanyol no ens ha dit res", lamenten les mateixes fonts quatre mesos després. La decisió de presentar o no una candidatura és potestat d'aquest organisme estatal, que depèn directament del govern central.

Durant les negociacions amb els governs català i aragonès, el COE s'havia mostrat contrari a presentar un projecte que no fos de la mà de les dues comunitats pel 2030, però el cert és que fins a l'any que ve el Comitè Olímpic Internacional no assignarà el país on s'organitzarà, entre les candidatures que segueixen en peu. La Generalitat, a hores d'ara, no hi veu gairebé cap marge, però no vol tirar la tovallola i confia que, després de l'oposició frontal de Javier Lambán, el govern espanyol es plantegi presentar una candidatura catalana de cara al 2034.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00