Llapis de memòriaLlapis de memòria
Música

Mireia Feliu sobre la seva tieta: "Mai li vaig veure ni un punt de diva"

El Departament de Cultura ja ha parlat amb la família per fer un homenatge institucional a Núria Feliu

Llapis de memòria. Mireia Feliu (15/11/2022)

Llapis de memòria. Mireia Feliu (15/11/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20221115_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Mireia Feliu va néixer a una família d'artistes. El seu pare, l'Albert Feliu, cantava i actuava a una companyia de teatre. La seva tieta, la Núria Feliu, va començar com a actriu, però va acabar sent cantant. La Mireia Feliu ha seguit les petjades de la seva família i ara és cantant, professora de música i des de ben jove ha format part de diferents grups musicals. Del nou disc de la Mireia Feliu, la seva tieta només en va arribar a escoltar tres cançons. Només amb això ja va poder felicitar-la per la veu, els arranjaments i l'estil. El projecte li ha donat moltes alegries: els escenaris on ha anat, la gent que ha conegut i tot el feedback positiu que ha rebut.

Prefereix les músiques tranquil·les, però escolta i ha tocat en tota mena de projectes. "La cançó popular catalana m'arriba molt". El seu pare agafava la guitarra i li tocava cançons perquè s'adormís, ella ha fet el mateix amb els seus fills. Li encanta fer-ho i, també, ensenyar. "Profe, torna'ns a cantar!", li deien els seus alumnes a l'escola. També adora el Swing, de fet forma part d'un grup musical d'aquest estil, amb la seva parella, i acostuma a ballar-ne en diferents clubs.

Amb l'excusa de la maternitat va deixar de tocar música durant una temporada. "No ho vaig deixar per criar, va ser per aturar-me una miqueta, quan he tingut ganes m'he tornat a posar", explica. Llavors es va dedicar a treballar amb els adolescents de l'escola i a ser mare.

L'estela de la seva tieta

Núria Feliu va cantar en català molts estàndards de jazz i tota classe de gèneres musicals. Se la considera una avançada al seu temps, i el Departament de Cultura ja ha parlat amb la família per fer-li un homenatge institucional. La Mireia Feliu la recorda com una dona alegre i humil, una molt bona persona a qui mai li va veure "ni un punt de diva ni una mala cara". "Els dimecres ens porta a berenar a tots els nebots, anàvem a la granja i menjàvem a una ensaïmada, quan podia estava molt amb nosaltres".

La família s'ha encarregat de repartir repartit i donar la col·lecció de vinils de la Feliu a aquells que sabien que els podien utilitzar i valorar. Tant a grans exposicions com a col·leccions personals. "No et puc explicar la de vinils que hi havia a casa de la meva tieta, no ens els podíem quedar tots". Ella encara els conservava després d'haver reeditat tots els seus discos en format CD.

Mor Núria Feliu als 80 anys
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00