Llapis de memòria
Música

Mireia Feliu sobre la seva tieta: "Mai li vaig veure ni un punt de diva"

El Departament de Cultura ja ha parlat amb la família per fer un homenatge institucional a Núria Feliu

Llapis de memòria. Mireia Feliu (15/11/2022)

La Mireia Feliu va néixer a una família d'artistes. El seu pare, l'Albert Feliu, cantava i actuava a una companyia de teatre. La seva tieta, la Núria Feliu, va començar com a actriu, però va acabar sent cantant. La Mireia Feliu ha seguit les petjades de la seva família i ara és cantant, professora de música i des de ben jove ha format part de diferents grups musicals. Del nou disc de la Mireia Feliu, la seva tieta només en va arribar a escoltar tres cançons. Només amb això ja va poder felicitar-la per la veu, els arranjaments i l'estil. El projecte li ha donat moltes alegries: els escenaris on ha anat, la gent que ha conegut i tot el feedback positiu que ha rebut.

Prefereix les músiques tranquil·les, però escolta i ha tocat en tota mena de projectes. "La cançó popular catalana m'arriba molt". El seu pare agafava la guitarra i li tocava cançons perquè s'adormís, ella ha fet el mateix amb els seus fills. Li encanta fer-ho i, també, ensenyar. "Profe, torna'ns a cantar!", li deien els seus alumnes a l'escola. També adora el Swing, de fet forma part d'un grup musical d'aquest estil, amb la seva parella, i acostuma a ballar-ne en diferents clubs.

Amb l'excusa de la maternitat va deixar de tocar música durant una temporada. "No ho vaig deixar per criar, va ser per aturar-me una miqueta, quan he tingut ganes m'he tornat a posar", explica. Llavors es va dedicar a treballar amb els adolescents de l'escola i a ser mare.

L'estela de la seva tieta

Núria Feliu va cantar en català molts estàndards de jazz i tota classe de gèneres musicals. Se la considera una avançada al seu temps, i el Departament de Cultura ja ha parlat amb la família per fer-li un homenatge institucional. La Mireia Feliu la recorda com una dona alegre i humil, una molt bona persona a qui mai li va veure "ni un punt de diva ni una mala cara". "Els dimecres ens porta a berenar a tots els nebots, anàvem a la granja i menjàvem a una ensaïmada, quan podia estava molt amb nosaltres".

La família s'ha encarregat de repartir repartit i donar la col·lecció de vinils de la Feliu a aquells que sabien que els podien utilitzar i valorar. Tant a grans exposicions com a col·leccions personals. "No et puc explicar la de vinils que hi havia a casa de la meva tieta, no ens els podíem quedar tots". Ella encara els conservava després d'haver reeditat tots els seus discos en format CD.