Ocio y cultura

Què podrem veure a l'Auditori de Girona aquesta temporada?

Trenta propostes amb noms internacionals, música clàssica i novetats d’artistes de l’escena catalana

PRESENTACIÓ PROGRAMACIÓ AUDITORI DE GIRONA HIVERN PRIMAVERA 2023

PRESENTACIÓ PROGRAMACIÓ AUDITORI DE GIRONA HIVERN PRIMAVERA 2023

07:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669908056101/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

L'Auditori de Girona ha presentat la seva programació per l'hivern - primavera del 2023. En total, una trentena de propostes d’estils diversos, amb noms internacionals, concerts únics a Catalunya, grans concerts de clàssica i novetats d’artistes de l’escena catalana. Per exemple, arribarà a Girona, el violinista Ara Malikian, en el marc de The Ara Malikian World tour. Una gira amb la qual explora el creixement personal que ha experimentat en veure créixer el seu fill. Actuarà a l’auditori el 10 de febrer. Uns dies més tard, el 24 de febrer, es podrà veure l’únic concert a Catalunya de Brad Mehldau Trio, una proposta de piano de jazz contemporani. També actuarà per primer cop a Catalunya, una de les grans veus del jazz: Lady Blackbird. Actuarà en un concert organitzat conjuntament amb el Black Music Festival, i que presentarà el seu disc Black Acid Soul. Serà l’11 de març. I per acabar aquest bloc de grans noms, el de Rufus Wainwright, que serà un dels plats forts de la temporada, cantant i compositor canadenc, que repassarà els grans hits de la seva carrera, el 22 d’abril.

Propostes de música clàssica

Als grans noms que ja s’havien anunciat, com Jordi Savall amb Requiem de Mozar, Mahler Chamber Orquestra i Pablo Heras-Casado, també s’hi afegeix, el nou projecte d’aquests que estem escoltant, la Gio Symphonia. En aquesta ocasió s’uniran a Kebyart, amb el programa "Beethoven meets Glass", el concert serà el 29 de gener. També actuarà a Girona el pianista Javier Perianes, en l’únic concert que farà a Catalunya, i que s’emmarca en el centenari d’Alicia de Larrocha.

Estrenes d'artistes de l’escena catalana.

La vigatana Núria Graham presentarà el seu nou disc Cyclamen en un concert que obrirà la temporada, el 20 de gener. També tindrem el nou disc d’Ernest Crusats, del grup La iaia. Presentarà el seu disc, el 27 de gener, que porta per títol, “La Font gelada”. Sergi Carbonell, exmembre de Txarango, presentarà el seu nou projecte el 18 de març. I també hi seran els Pony Pisador amb un convidat especial, el 7 de maig. Per acabar, també vindrà a celebrar el seu desè aniversari a Girona, Blaumut, el 13 de maig.

Programació dirigida al públic familiar

També s'han programat espectacles pel públic familiar. Per exemple, un concert amb les millors BSO de Disney, amb una orquestra simfònica de 70 músics, que repassaran totes aquestes cançons, el 3 de febrer. El Secretariat de Corals infantils de Catalunya amb Metropolitan Union, presentaran el 6 de maig, un projecte de cançó popular i tradicional catalana. I també podrem veure a l’Auditori el Pot Petit, que estrenarà el seu espectacle a les comarques gironines, l'11 de juny.

També s’ha presentat la programació d’aquest primer trimestre del Centre de Creació Musical, la Marfà. En total s’oferiran trena-una activitats de formació i de divulgació musicals amb l’objectiu de potenciar la música com a disciplina artística al territori gironí, a través de tres línies principals d’actuació: el suport a la creació, la formació i la divulgació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00