Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Berta Prieto: "No m'imaginava que 'Autodefensa' escandalitzés tant"

La sèrie està nominada als Feroz i ja es pot veure a Filmin

ENTREVISTA. 'Autodefensa'

ENTREVISTA. 'Autodefensa'

18:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1670677823747/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Si fossis un concepte, quin series? Aquesta és només una de les moltes preguntes que es fan les protagonistes de la nova sèrie de Filmin 'Autodefensa', que compta amb dues temporades de cinc episodis cadascuna i de menys de 20 minuts. Així que si us entra el vertigen quan algú us diu "Ai, has de veure aquesta sèrie" i vosaltres pregunteu allò de "És molt llarga?", i llavors arriba la terrible frase de: "Una mica, vuit temporades de vint capítols cadascuna... però passa ràpid", amb 'Autodefensa' podeu respirar en pau perquè escolta, és de les que si t'enganxa te l'acabes d'una tacada. Les protagonistes són la Berta Prieto fent de Berta i la Belén Barenys fent de Belén, mentre que el director és el Miguel Ángel Blanca. L'han escrit a sis mans i promet ser una de les sèries de l'any. Com diu el titular i com que no mentim, sí, hi ha sexe i drogues. Sobre això precisament n'han parlat al 'Tot és comèdia' la Berta i el Miguel Ángel. L'actriu i dramaturga reconeix que fent aquesta sèrie no s'hagués imaginat que escandalitzés tant la gent: "hem fet el que hem volgut des del principi".

La sèrie ha aixecat polèmica: hi ha els qui s'horroritzen per veure pèl a les aixelles, a les cames, per la presència de drogues... i pel paper dels homes a la sèrie, que els accentua la part més ridícula i primitiva. De fet, hi ha un capítol que es diu 'Odiar a los hombres' on les protagonistes animen a les nenes més petites a rebel·lar-se contra aquesta obligació inculcada de cuidar els homes. És una sèrie que aposta de manera decidida per la incomoditat i el sarcasme, que defuig de la censura i porta fins al final aquesta alliberació dels cànons més preestablerts com a societat. La música de la sèrie la podeu trobar a la llista disponible a Spotify.

Si no l'heu vist encara i voleu saber de què va, 'Autodefensa' és la vida de dues amigues joves, d'una mica més de vint anys, que comparteixen pis a Barcelona, intimitats i moltes, moltes festes. No deixa de ser un retrat dels alts i baixos de la mateixa joventut, del descontrol, dels excessos, però també de la recerca d'una mateixa. A la sèrie les protagonistes també aborden temes com l'angoixa, els abusos de poder, la violència masclista i el feminisme. Tot això amb un to despreocupat, sense complexos, i planteja reflexions a vegades profundes com la primera pregunta amb la que has començat a llegir aquest text.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00