Sociedad

USTEC anuncia vaga de professors el 25 i 26 de gener

Faran coincidir la seva protesta amb la vaga de metges perquè consideren que educació i salut són "dos pilars bàsics de la societat" que el govern "no està prioritzant"

La capçalera de la manifestació de docents a Barcelona en la jornada de vaga del 9 de juny de 2022 / ACN

Fa temps que el sindicat USTEC avisava que no es donarien per satisfets només amb la incorporació a partir del gener de 3560 nous professors, que ja s'han anat nomenant aquests dies, i que serviran per reduir l'horari lectiu de tots els docents a primària i a secundària. I avui han concretat aquesta advertència anunciant una aturada de dos dies que fan coincidir amb la vaga convocada per Metges de Catalunya "perquè són els dos sectors públics més perjudicats per les retallades de la crisi econòmica de 2010 i els dos pilars bàsics de la societat on els nostres governs haurien d'invertir més recursos" segons que ha explicat la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura.

"Reivindiquem que d'una vegada per totes" aquests dos àmbits siguin "una prioritat en els pressupostos i una prioritat en les polítiques que decideixen els nostres governs". El responsable d'acció sindical de la formació, Andreu Mumbrú, assenyala com a prioritari "recuperar el poder adquisitiu" dels docents que no han incrementat els seus salaris malgrat els increments de l'IPC.

A diferència de les vagues del curs passat, aquesta aturada no té de moment el suport de la resta de sindicats de professors. Només CGT ha dit que obre una consulta entre la seva militància per decidir si s'han de sumar.Des de la conselleria, la directora general de professorat i personal dels centres públics, Dolors Collell lamenta que s'intenti enrarir altre cop un clima de negociació que subratlla està a punt de concretar nous acords. "El clima en aquests moments és de diàleg, i d'avançar i això és el que hem fet en els darrers tres mesos". Collell ha lamentat que es busqui de nou un context de "polarització" a les escoles. "Tornar a crear aquesta polarització en aquests moments no és bo i pensem que ni la comunitat educativa ni la gent ho entendran".

També ha explicat que des de setembre s'han celebrat 13 meses sectorials i 4 comissions tècniques "que han durat hores". "Ens hem assegut, hem dialogat i hem arribat a acords. Per tant, trencar això ara no ho entenem".

Malgrat aquest anunci de vaga, el Departament d'Educació ha afirmat que continuaran negociant. "Estem molt a prop, creiem que l'acord serà molt aviat"

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad