Sociedad

El Bisbat de Girona, víctima d'un intent d'estafa

Els estafadors s'han fet passar per l'adminstrador diocesà, Lluís Suñer, per demanar a personal del Bisbat una donació de 2.000 euros

El Bisbat de Girona, víctima d'un intent d'estafa

El Bisbat de Girona, víctima d'un intent d'estafa

04:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000032588/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

El Bisbat de Girona ha patit un intent d'estafa, on els falsificadors es van fer passar pel bisbe diocesà, Lluís Suñer, qui fa les funcions de Bisbe temporalment fins que es nomeni el càrrec.

Treballadors de les oficines del bisbat van rebre un correu, aparentment del màxim responsable del Bisbat, que els explicava la voluntat de "sorprendre alguns dels nostres diligents empleats" i els demanava la seva col·laboració, per un import de 2.000€.

Si responien a aquest primer correu, en rebien un altre, on se'ls detallava amb pèls i senyals com contribuir a aquesta suposada campanya per premiar els empleats. Els deia que compressin 20 vals d'iTunes o Apple de 100 euros, una mena de targetes regal d'aquesta marca per accedir a accessoris o música. Xavier Roca, responsable de comunicació del Bisbat, diu que el missatge era "tan enrevessat que els que va fer saltar les alarmes".

A més, el correu deia que era un assumpte que s'havia de gestionar "amb discreció" i els demanava que responguessin per correu, en cap cas per telèfon. En concret, els deia que contestessin per correu perquè ell -teòricament, Lluís Suñer- estaria en una sessió de pregària i, per tant, no agafaria el telèfon.

Sense constància que alguna persona hagi estat estafada

De moment no hi ha constància de quanta gent ha arribat ni si alguna persona ha sigut estafada. Roca diu que estan en fase de recopilar informació i que en funció de la magnitud de la tragèdia decidiran si emprenen o no accions legals.

El responsable de comunicació també ha explicat que altres diòcesis com la de Barbastre-Montsó, també van rebre comunicacions -en aquell cas telefòniques- suplantant la personalitat digital de persones importants d'aquestes diòcesis. A més, hi va haver intents per correu electrònic per aconseguir que les víctimes fessin un ingrés de diners en un compte corrent.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad