Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Salud y bienestar

El Sindicat Metges de Catalunya ha ampliat la convocatòria de vaga de la setmana vinent als dies 1, 2 i 3 de febrer

Aquesta nova crida a la mobilització se suma a la prevista pels dies 25 i 26 de gener

Pla mitjà dels metges de peu a la concentració organitzada per Metges de Catalunya a la Plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària. Imatge del 19 de maig de 2021 (Horitzontal)

Barcelona

Metges de Catalunya amplia a més dies la crida a la vaga dirigida a tots els facultatius dels hospitals i CAP de Catalunya, pública i concertada. La nova convocatòria, però, es concreta en aturades parcials: el dimecres 1 de febrer i el divendres 3 de febrer, de 8h a 11h i de 17 h a 20 h als hospitals i d'11 h a 14h i 17 h a 20 h a l'atenció primària i, el dijous 2 de febrer, de 8 h a 00 h tant als hospitals com als Centres d'Atenció Primària.

El sindicat mèdic ja havia advertit que les dues jornades de vaga convocades pel gener podrien tenir continuïtat si la conselleria no aportava solucions davant els "greus problemes" que pateix el sistema, en especial la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius derivada de les condicions assistencials, laborals i retributives dels professionals, segons el comunicat que ha fet públic aquest divendres.

Metges de Catalunya reconeix que en l'inici de les negociacions amb Salut, el passat dimecres, va corroborar que el diagnòstic e la situació i les preocupacions són compartides, però el sindicat espera que les mesures que es plantegin per part de la conselleria tinguin un efecte immediat i un calendari concret d'aplicació.

El sindicat demana que les propostes es dirigeixin a la planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00