Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Vilalta diu que "no hi ha excusa" per aprovar els pressupostos i Albiach troba "al·lucinant" la decisió "sense que estiguin garantits"

ERC accepta la B-40 per aprovar els pressupostos però el PSC avisa que "queden punts pendents"

ENTREVISTA. Marta Vilalta i Jéssica Albiach sobre els pressupostos

ENTREVISTA. Marta Vilalta i Jéssica Albiach sobre els pressupostos

24:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674805778490/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"Ja no hi ha cap excusa ni cap escull, ara és el moment d'aprovar els pressupostos", va proclamar ahir el president del Govern, Pere Aragonès, després que l'executiu hagi acceptat la condició del PSC sobre la B-40. Encara que Esquerra Republicana hagi cedit davant del PSC acceptant construir el Quart Cinturó, el tram de carretera que ha de connectar Sabadell i Terrassa, els socialistes han deixat clar que aquest no és l'última barrera per aprovar els pressupostos: encara queda "feina i punts pendents", va assegurar ahir el líder del PSC, Salvador Illa. Les negociacions es reprendran a partir de dilluns, fins llavors, ERC haurà de calmar el malestar intern que ha generat als quadres locals el canvi de posició en relació a la ronda del Vallès.

Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra Republicana, en declaracions a l''Aquí Catalunya', assegura que gràcies al gest del partit "som més a prop" d'aprovar els pressupostos perquè "el gran escull s'ha esvaït i ja no hi ha més excuses". "No és el nostre model, però si d'això depèn els pressupostos per tot un país, endavant", justifica. La portaveu recorda que no hi ha recursos previstos per la B-40 als pressupostos perquè és una carretera que és competència de l'Estat, però que sí que hi haurà un conveni amb el govern central per fer la gestió. "No sempre pots imposar un model perquè hi ha altres actors i s'han d'arribar a acords", apunta.

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, també en declaracions a l''Aquí Catalunya', explica que l'aprovació d'ahir permet veure "que estem davant d'un partit (ERC) que no té clar el seu model de país". "Ho hauran d'explicar molt bé als seus votants del Vallès", recorda. A més, troba "al·lucinant" que "hagin canviat de postura sense tenir tancat ni garantit l'acord de pressupostos". Albiach ha reafirmat que el seu acord de pressupostos "continua intacte" perquè "no es destinarà ni un euro" a macroprojectes com el del Hard Rock o l'ampliació de l'aeroport del Prat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00