Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Sandra Tapia, la catalana darrere de l'èxit d'As bestas'

La pel·lícula de Sorogoyen arrasa en l'edició 37 dels Premis Goya

ENTREVISTA. Sandra Tapia

ENTREVISTA. Sandra Tapia

07:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1676112433216/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El director Rodrigo Sorogoyen ha aconseguit 9 goyas, inclosa millor pel·lícula i millor direcció, amb la recreació d'un esfereïdor crim rural. Una cinta que no només ha estat ben tractada per la crítica i els acadèmics, sinó que també està tenint un bon recorregut comercial en sales tant d'Espanya com de França (ja l'han vist 720.000 espectadors). La productora executiva de la pel·lícula, Sandra Tapia d'Arcadia Motion Pictures amb seu a Barcelona, diu que la cosa té mèrit "per la posada en escena d'autor, perquè no té un repartiment conegut i perquè no s'ha doblat, està en tres idiomes: francès, castellà i gallec".

En una entrevista al 'Tot és comèdia' hores abans de la gala, Tapia ha explicat algunes particularitats de la producció d 'As bestas'. Per exemple, que van respectar els canvis d'estació. Això vol dir que van aturar el rodatge durant tot un mes entre la part d'estiu i la part d'hivern, un fet "complicat, car i moltes vegades inimaginable en la indústria del cinema". I afegeix que tot el disseny de producció "va ser molt complex perquè volíem la veritat, la veritat, la veritat".

Sandra Tapia és de Celrà (Gironès) i es defineix -orgullosa- com una dona "de poble, d'origen obrer i xarnega". No va fer estudis de cinema en cap centre privat, sinó Comunicació Audiovisual en una universitat pública, la UAB. Diu que va tenir la gran sort de començar a treballar, fa uns 20 anys, en l'empresa on havia fet les pràctiques. I recorda com el primer rodatge de nit "l'empalmava amb els últims exàmens de dia de la carrera".

Tapia ha treballat amb cineastes com Julio Medem o Pablo Berger amb el que van guanyar 10 goyas per 'Blancanieves' (2013). A més d'una de les grans pel.lícules de l'any, 'As bestas', la productora està a punt d'estrenar a Netflix la sèrie basada en el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, 'El cuerpo en llamas', amb Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez. I com a curiositat, Tapia ha explicat que la directora d'Alcarràs, Carla Simón, va ser becària seva i des d'allà que "hem tingut una gran amistat, i tot allò bo que li hagi passat a Alcarràs ho sento com si fos un èxit de tots".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00