Sociedad

"Ens hem d'educar amb els veïns. Si no ho fem així, hi perdem tots"

Salt'Educa revela que tot i la millora d'alguns indicadors, la segregació escolar al municipi continua a nivells molt alts

Montse Palau i Tarek Cheriha als estudis de Ràdio Girona.

Montse Palau i Tarek Cheriha als estudis de Ràdio Girona. / R.M.P.

Girona

L'informe de segregació escolar a Catalunya que acaba de publicar el Síndic de Greuges conclou que el 65% de l'alumnat de primer d'ESO de Salt és de Necessitats Educatives Específiques.

L'informe senyala alguna millora, com el descens de la concentració d'alumnes estrangers a primer d'ESO, però la plataforma ciutadana per l'educació Salt'Educa diu que aquest indicador és enganyós, perquè hi ha molts alumnes que han obtingut la nacionalitat espanyola, però la composició de les escoles no ha canviat substancialment i la segregació continua a nivells molt alts quatre anys després de la signatura del pacte contra la segregació escolar a Catalunya.

Amb Montse Palau i Tarek Cheriha, de Salt'Educa hem analitzat la situació. Per Palau, "a Salt hi ha escoles públiques de molta qualitat i amb uns clàustres molt implicats però quan fan portes obertes no hi va ningú perquè son les escoles de l'alumnat estranger". I això, adverteix és un greu problema: "ens hem d'educar amb els nostres veïns perquè si no ho fem així, no hi perden només uns, hi perdem tots". Cheriha, per la seva banda, pensa que "caldria fer prevaldre els drets col·lectius per sobre dels individuals en aquest aspecte perquè, com a societat, ens hi juguem la conviència del futur".

Podeu escoltar la conversa sencera aquí.

Montse Palau i Tarek Cheriha, Salt T'Educa

14:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678108854515/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00