Directo

SELECCIÓN ESPAÑOLA | Sigue en directo el Escocia-España en Carrusel Deportivo con Dani Garrido

Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Joan Vives: "La música d'avui dia no és tan rica ni tan variada com la d'abans"

La seva gossa es diu Tosca en homenatge a l'òpera de Puccini

Llapis de memòria de Joan Vives (15/03/2023)

Llapis de memòria de Joan Vives (15/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230315_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del compositor musical Joan Vives.

La cançó de les Teresines, de la sèrie creada per la companyia La Cubana, és la primera cançó que hem escoltat. La raó és que el Joan és el compositor de la majoria de músiques dels espectacles i ficcions de La Cubana, i com va dir el Jordi Milan, director i fundador de La Cubana, "el públic identifica a la nostra companyia gràcies a les músiques del Joan Vives". Tot seguit ha sonat What I'd Say de Ray Charles, la cançó amb la qual el Joan va descobrir el soul quan era petit; "recordo que devia tenir uns sis anys quan vaig descobrir aquest disc per casa i, en escoltar-la, no podia parar de ballar". Després hem escoltat Jet Song de West Side Story; "els pares d'un amic tenien aquest disc i jo anava molt sovint a casa seva a escoltar-lo perquè em fascinava. Gràcies a West Side Story vaig descobrir i em vaig enamorar del teatre musical".

Eleanor Rigby dels Beatles és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del compositor Joan Vives; "els meus germans grans portaven els discos dels Beatles a casa. Va ser tot un descobriment veure que es podia fer rock and roll barrejat amb violins i amb altres elements més propis de la música clàssica". A continuació ha sonat Monday Monday de The Mamas & The Papas, una cançó que el transporta als anys seixanta, quan va muntar un grup de música que versionava temes de grups de folk-rock americà. Més tard hem escoltat Mediocritat de l'espectacle musical Glups de la companyia Dagoll-Dagom, una de les altres companyies teatrals amb qui el Joan ha col·laborat assíduament –el Joan va guanyar un premi Max a la millor direcció musical per Mar i Cel-.

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis Memòria del Joan Vives: l'òpera Tosca de Puccini –"amb aquesta òpera vaig entrar al món de l'òpera i se'm va despertar una passió eterna per Puccini"-, Let The Sunshine del musical Hair -"el vaig veure amb setze anys a Londres i va ser tota una revelació"- i, per acabar, ha sonat Rien de Rien d'Edith Piaff -"la primera peça que vaig treure al piano"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad