Economía y negocios

SEAT torna als beneficis després del sotrac de la pandèmia gràcies a l'impuls de Cupra

L'automobilística vol prioritzar, encara més, els cotxes de la marca Cupra i convertir SEAT en una marca especialitzada en la micromobilitat urbana

El president de SEAT, Wayne Griffiths vol prioritzar, encara més, els cotxes de la marca Cupra i convertir SEAT en una marca especialitzada en la micromobilitat urbana. EFE/Andreu Dalmau / Andreu Dalmau EFE

Barcelona

SEAT torna als números verds després del sotrac de la pandèmia gràcies a l'impuls de la marca Cupra. L'automobilística, en concret, va tancar el 2022 amb uns beneficis de 68 milions d'euros. Després de facturar més de 10.500 milions, la segona xifra d'ingressos més alta en els 73 anys d'història de la companyia, tot i la persistència de la crisi de subministraments, les tensions geopolítiques mundials i l'encariment de les matèries primeres. "Aquesta tempesta perfecta ha permès accelerar la transformació de la companyia", destaca el president de SEAT, Wayne Griffiths. De fet, l'any passat, l'automobilística amb seu a Martorell va entregar menys cotxes, només 455.000, per la falta de microxips, però els seus ingressos van augmentar després de prioritzar, sobretot, la venda dels models de la marca Cupra, que donen més marge de benefici que els de la marca SEAT.

De fet, la companyia vol prioritzar, encara més, els cotxes de la marca Cupra i convertir SEAT en una marca especialitzada en la micromobilitat urbana, centrada, sobretot, en la fabricació de microcotxes i motocicletes, podent ampliar, per exemple, acords de col·laboració com el que l'empresa ja té amb el fabricant de motos Silence per produir la SEAT Mo. "El futur és elèctric i això, per a la nostra companyia, vol dir que el futur és Cupra", afirma Griffiths. Ara mateix, els cotxes Cupra ja representen el 40% de tots els ingressos de la companyia, aquest 2023 ja arribaran a la meitat i amb el llançament, l'any que ve, dels models Tavascan i Terramar, i de l'Urban Rebel, el 2025, l'objectiu és vendre mig milió de vehicles Cupra, cada any, a mig termini.

Durant la presentació dels resultats anuals de SEAT S.A., la companyia també ha avançat -sense donar-ne més detalls- que crearà, a Barcelona, un HUB d'economia circular per potenciar la reutilització i reciclatge de peces i bateries, mentre que, a nivell estratègic, després d'invertir més 10.000 milions ens pròxims anys a Espanya, preveu fabricar a les plantes de Martorell i Pamplona 3 milions de cotxes elèctrics petits per a tot el grup Volkswagen entre 2025 i 2030. L'objectiu, assegura Griffiths, és mantenir tota la plantilla i no haver de fer cap més acomiadament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
  •