Sociedad

"Cal seguir apostant pels acords per no haver d'anar a judici"

Entrevista a l'advocada Maria José Horcajada, amb 25 anys de professió al seu despatx on el 90% dels divorcis es fan de mutu acord

Un moment de l'entrevista a Maria José Horcajada a Ràdio Lleida.

Maria José Horcajada: "Els advocats intentem arribar al màxim d'acords possible per no haver d'anar a judici. Els jutjats estan col·lapsats".

09:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000042266/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Horcajada Advocats, amb més de 25 anys de trajectòria a la ciutat de Lleida, té una fixació: intentar el màxim d'acords possible amb les parts litigants per evitar haver de comparèixer davant d'un tribunal. Una de les raons: els pactes de mutu acord tenen un alt grau de compliment i una altra: als jutjats hi ha una acumulació de casos tal, que les causes es poden eternitzar. Més ràpid i útil, doncs, la mediació. I és la màxima que Maria José Horcajada ha intentat seguir durant tot aquest temps. Segons afirma, la litigiositat ha augmentat un 6,5% l'últim any, això vol dir més feina pels jutjats, els advocats i els fiscals. Però portar algú a la justícia no vol dir sempre, literalment, fer comparèixer a algú davant un jutge o una jutgessa. També és pot fer recapacitar algú i fer-lo desistir d'una decisiió errònia que perjudica un tercer. Sense haver de passar per les sales d'un jutjat.

De la feina d'Horcajada Advocats i de si amb la crisi hi ha més casos relacionats amb els deutes, la llei de la Segona Oportunitat i els divorcis en parlem en aquesta entrevista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00