L'evolució dels dibuixos animats: "Abans els nens no estaven tan protegits"
Comic Barcelona recupera el públic jove i familiar i consolida els 110.000 assistents de l’any passat
L'evolució dels dibuixos animats: "Abans els nens no estaven tan protegits"
19:41
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1680506752395/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Barcelona
La 41a edició del Comic Barcelona tanca portes aquest diumenge havent consolidat els 110.000 assistents de l'any passat i recuperant el públic jove i familiar. De fet, l'aposta per aquest segment de la població ha estat un dels principals objectius dels organitzadors aquest any.
Les exposicions i xerrades han tingut l'aforament complet amb unes 100 persones per xerrada de mitjana i més de 300 durant la projecció, aquest diumenge, del capítol número 1.000 de la sèrie d'anime 'El detectiu Conan'. Però hi ha hagut altres activitats, com espectacles de música, tallers, concursos de dibuix i un taller d'animació, entre altres. Els organitzadors també han destacat la zona Nintendo amb el personatge Mario i la presència d'autors al certamen, com els que han homenatjat l'il·lustrador Carlos Pacheco.
Han canviat els dibuixos?
Guillem Latorre, guionista del Super 3 i professor de narrativa a la Universitat Rovira i Virgili, explica que, la principal diferència és que els dibuixos actuals només ofereixen un món de nens: "Abans les sèries infantils deixaven moltes finestres obertes a altres universos que no els tocaven". A més, destaca que entre el que es consumeix ha desaparegut el terror i imatges no saludables com, per exemple, la de personatges de bola de drac fumant.
"Com a productors ens agrada que els dibuixos també tinguin valors, com l'amistat o l'esforç, perquè és una manera de vertebrar la nostra societat", concreta Belinda Bonan, productora de Most Wanted Production i creadora de 'Me, a Monster'. "Quan érem petits no estàvem tan protegits com ara", assegura. Susana Arjona, vocal del col·legi de Pedagogia de Catalunya a Girona, analitza que com que "tot el que viu el nen durant la seva infància es queda al seu cervell" és molt important veure "quin missatge se'ls fa arribar".