Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Pulp fiction' de Tarantino va néixer a Sitges

El cineasta torna a Catalunya per presentar el seu llibre 'Meditaciones de cine'

Tarantino a Barcelona

Tarantino a Barcelona

22:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1680955578284/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Com si d'una estrella de rock es tractés, el director i guionista Quentin Tarantino omplirà demà diumenge el Teatre Coliseum de Barcelona per presentar en directe, no una pel·lícula sinó un llibre molt personal... 'Meditaciones de cine', la seva vida a través dels films que el van marcar des de ben petit al Hollywood dels anys 70. Tarantino està fent una gira selecta per ciutats europees i ha triat Barcelona per presentar aquesta obra, publicada per Reservoir Books, i l'escollit per entrevistar-lo a l’escenari es Jordi Costa, escriptor, crític cultural, professor i cap d'exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Encara queden entrades! Aquest dissabte al 'Tot és comèdia', Costa ha avançat alguns dels detalls d'aquest llibre que, evidentment i com a bon tarantinià que és, ja s'ha llegit.

Sense cap mena de dubte, Quentin Tarantino és un dels directors contemporanis més importants i representatius que hi ha. Amb un cinema que fàcilment s'identifica, amb els anys ha desenvolupat un llenguatge i estil propis. Només cal veure Reservoir Dogs, Kill Bill, Pulp Fiction o Death Proof per captar aquest caràcter tan únic del cineasta. Tot i així, no tot el que ha fet Tarantino és tan tarantinià com ens pensem. Això és el que s'explica el llibre que també s'ha llegit Àngel Sala, amb qui també hem parlat al 'Tot és comèdia' per conèixer la petjada del director a través dels ulls del màxim responsable del festival de Sitges. Sala i Tarantino han coincidit ja fins a tres vegades en aquesta cita tan assenyalada pel cinema fantàstic, fins i tot han compartit alguna festa de nit i algunes confidències. Per exemple, que 'Pulp fiction' es va començar a gestar a Sitges, l'any 92 (dos anys abans d'estrenar-se): Tarantino havia vingut al festival per l'estrena de Reservoir Dogs, i va ser en aquest municipi del Garraf que va començar a pensar en els primers guions de l'èxit cinematogràfic que van protagonitzar John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Bruce Willis i Tim Roth, entre d'altres.

"La llibertat que té Tarantino a l'hora de fer i dirigir pel·lícules, en els temps que corren a Hollywood no és habitual", explica Sala, que posa l'exemple de 'Érase una vez en Hollywood', i afegeix que "és una pel·lícula quasi impossible a dia d'avui, i li va sortir bé comercialment parlant, segurament perquè comptava amb un càsting excepcional". Tarantino sempre ha estat un gran apassionat del cinema de sèrie B -de baix pressupost- però ell ja fa temps que se n'ha allunyat, només 'Érase una vez en Hollywood' va costar 95 milions de dòlars. "Una de les característiques del cineasta que també el fa únic és que també agrada als joves, a persones que no han viscut ni han conegut el cinema dels anys 70. Tarantino aconsegueix també encisar aquest públic", apunta el director del festival de Sitges.

Sobre aquestes deu pel·lícules que Tarantino ha dit que farà i que després es retirarà, Àngel Sala posa aquestes paraules en quarantena: "No me'l crec. Sempre que els directors de cinema tan apassionats d'aquest art ho han dit, no ho han complert", malgrat que apunta que Tarantino és un home de paraula, i que això és el que més l'inquieta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00