Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Martín Piñol: "Tot el prestigi que tinc com a escriptor, el perdia quan anava a classe de gimnàstica"

Ha publicat trenta-tres llibres i té previst publicar-ne deu més en els pròxims temps

Llapis de memòria de Martín Piñol (20/04/2023)

Llapis de memòria de Martín Piñol (20/04/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230420_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de l'escriptor, guionista i humorista Joan Antoni Martín Piñol.

La primera cançó que hem escoltat és This Is The Life d'Amy Mcdonald; "Com no prenc cafè, Amy Mcdonald és la meva cafeïna. Des que la vaig descobrir l'any 2007, les seves cançons m'han servit per animar sprints d'escriptura maratonians de sèries i llibres, sobretot quan tenia dates de lliurament molt apretades". Tot seguit, ha sonat Quisiera Ser del Dúo Dinámico, un tema que al Joan Antoni el transporta directament a la seva infància; "a casa meva sonava moltíssim perquè el meu pare, que li encantava la música, era molt fan del Dúo Dinàmico. De fet, d'ells va ser el primer concert que vaig anar i em vaig avorrir com una ostra".

Fading Like A Flower de Roxette és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del Joan Antoni Martín Piñol; "Roxette va ser el grup de la meva adolescència. No vaig anar mai a cap acadèmia d'anglès i no entenia les lletres, però ratllava tot els seus discos. Anys després, quan ja entenia les lletres, els vaig anar a veure en concert i les cançons em van semblar molt menys èpiques". A continuació, ha sonat Gabriel's Oboe, composta per Ennio Morricone, de la banda sonora de la pel·lícula "La Missió"; "La música que més escolto són bandes sonores, i aquesta de "La Missió" és la que hauré escoltat més vegades. Veure de petit aquesta pel·lícula tan emocionant amb una música tan impressionant és un record inoblidable". Més tard, hem escoltat Love Song d'Antònia Font, un tema que el Joan Antoni escoltava molt sovint durant l'etapa que va viure amb la seva dona a Los Angeles; "Els Antònia Font són un grup que t'alegren la vida. Tenen moltes cançons vitalistes, però aquesta és la que més bon rotllo em dona".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Joan Antoni Martín Piñol: Marjorie de Taylor Swift –"la posem sempre en els viatges en cotxe perquè li agrada a tota la família"-, Lápiz Y Tinta d'El Último de la Fila -"un dels altres grups de la meva adolescència"- i, per acabar, ha sonat Sandman d'Ed Sheeran -"la cançó que fem servir per dormir al nostre segon fill"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00